Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkomna till den självklara mötesplatsen för digitalisering för offentlig sektor!

2023-11-07 - 2023-11-08

Välkomna till den självklara mötesplatsen för digitalisering för offentlig sektor!

Hallå där Christoffer Mathiasson, VD på Ekan Management!

Ekan Management deltar som partner på eFörvaltningsdagarna 2023 och vi fick chansen att ställa frågor till deras VD, Christoffer Mathiasson, om hans tankar kring dagarna.

Varför behövs eFörvaltningsdagarna?

Enligt Riksdagens beslutade mål ska Sverige vara bäst i världen på att nyttja digitaliseringens möjligheter.

I den offentliga sektorn finns ett digitalt arv att jobba i kapp där digitaliseringen idag behövs för att möta både medborgarnas och anställdas behov. Medborgarnas behov återspeglas inom bland annat digitala tjänster och anställda har behov av effektiva, moderna och digitala verktyg som stödjer rättssäkerheten. På resan till att bli bäst i världen stöter vi på utmaningar som ofta stavas ”komplexitet”. Oavsett om det gäller medborgarnas behov eller anställdas behov behöver myndigheter samverka för att hitta effektiva och moderna IT-verktyg och arbetssätt. eFörvaltningsdagarna behövs just för att öka vår samverkan mellan myndigheter, privata organisationer och olika aktörer där vi tillsammans kan lösa komplexa utmaningar längs vägen.

Vad ser du mest fram emot med årets dagar?

Att få träffa myndigheter som befinner sig på olika destinationer i resan mot en mer digitaliserad förvaltning och att genom samtal utbyta erfarenheter och kompetenser.

Vad kommer vara intressant och viktigt att prata om under årets upplaga av eFörvaltningsdagarna?

Hur vi framöver kan lyfta arbetet med myndighetsprocesser genom nyttjandet av smarta digitala IT-verktyg såsom AI och RPA för att lyckas med allt från automatiska beslut till dynamisk styrning. Framför allt är det intressant att i de strategiska forumen våga prata om vad digitalisering innebär på den operativa nivån. Det är verksamheterna som skall genomföra förändringarna och realisera nyttorna, vilket sällan återspeglas i de strategiska diskussionerna eller de mål som sätts upp. Det är viktigt att prata om hur vi kan lyfta exempelvis hantering av informationsmodeller till en central fråga även i styrningen.

Christoffer Mathiasson, VD, Ekan Management

Välkomna till den självklara mötesplatsen för digitalisering för offentlig sektor! 2

Detaljer

Start:
2023-11-07
Slutar:
2023-11-08
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>