Hem PARTNERZONE

PARTNERZONE

Publicerat av: Redaktionen

VÅRA PARTNERS PÅ IT-HÄLSA.SE


 

 

PARTNERZONE

 

Hur allt startade

”Det tar två minuter att boka ett flyg till Thailand men jag kan inte ens boka en tid hos min vårdcentral på nätet! Det måste ju gå att lösa!” Året var 2013 när fyra svenska entreprenörer träffades för att prata om det som många funderat på en längre tid – varför ska det vara så svårt att få kontakt med vården när man blir sjuk?

Ur diskussionen såddes det frö som senare skulle bli Visiba Care, idag Nordens ledande plattform för digitala vårdmöten. Men vägen dit var inte rak. När företaget grundades 2014 fanns ingen liknande lösning på den nordiska marknaden. Få trodde att ett digitalt vårdbesök skulle kunna ersätta ett fysiskt möte. Det fanns dock ett undantag – vårdföretaget Doctagon i Finland. Doctagon hade länge sökt efter en lösning som skulle göra det möjligt för läkare att möta sina patienter digitalt och hade modet att satsa på vårt nystartade bolag. Och så började vår resa.

Idag har Visiba Care kunder på fem olika marknader. Plattformen används inom många olika vårdverksamheter, från mindre vårdmottagningar till stora vårdorganisationer. Med en vision att genom digital teknik möjliggöra för vården att förbättra människors liv, en gedigen erfarenhet av digital transformation och respekt för vårdorganisationerna kompetens och förmågor är Visiba Care en trygg partner som alltid sätter kundens framgång som främsta mål. För det är först genom våra kunders framgång som vi kan göra skillnad: Empowering healthcare. Improving Lives.

PARTNERZONE


PARTNERZONE

Vår story

Hur håller patienter reda på sina medicinska rekommendationer och hur uppnår de varaktiga förändringar till ett friskare liv? Hur vet vårdgivaren vilka patienter som har störst behov av vård när det inte gäller akutvård? Och hur ska de egentligen veta det när allt styrs av en kalenderbokning?

Thomas Bergqwist grundade Cross Technology Solutions 2006 (ett år innan Iphonen lanserades) och redan 2009 genomfördes en omfattande diabetesstudie med LifePod.

Redan då syftade man på att stärka patientens egenvård och samtidigt ge vårdpersonalen ett beslutsstöd som prioriterar dem med störst behov först. Tiden och marknaden var inte mogen då. LifePod har utvecklats under lång tid, testats kliniskt och utvärderats i studier och är en medicinteknisk produkt med CE-märke i klassningen IIa.

Med det sagt, så är LifePod-plattformen Cross Technology Solutions kärnverksamhet, all kraft och resurser går och har gått under lång tid till utvecklingen av just LifePod – en teknisk plattform för vård i hemmet som används hos närmare 40 vårdenheter för ett tiotal olika diagnoser, som till exempel kardiovaskulära sjukdomar, njursjukdomar och uppföljning efter kirurgiska ingrepp.

PARTNERZONE”Vi äger vår produkt, vi styr helt och hållet vår roadmap själv, vi arbetar agilt och har snabba beslutsvägar. Grundprinciper för vårt arbete är öppenhet, transparens och ärlighet. Vi har bevisat att våga följa det vi tror på som till exempel användardriven utveckling, vi har också bevisat en teknisk stabilitet och att vi är en lyhörd och pålitlig samarbetspartner”, säger Thomas Bergqwist, vd och grundare.

PARTNERZONE


 

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>