AI-driven digital assistent förbättrar dialogen mellan vårdpersonal och patienter
Hem AI AI-driven digital assistent förbättrar dialogen mellan vårdpersonal och patienter

AI-driven digital assistent förbättrar dialogen mellan vårdpersonal och patienter

Publicerat av: Redaktionen

Oracle Clinical Digital Assistant, en del av Oracle Health-plattformen, kombinerar röst med generativ AI för att eliminera klick i elektroniska journaler, minska utbrändhet bland vårdgivare och samt för att förbättra vårdkvaliteten.

Förstudier visar på ”banbrytande” resultat, med 20-40% tidsbesparing vid dokumentation.

I Sverige implementeras just nu Oracle Health i hela Västra Götalandsregionen och Region Skåne. 

Oracle tillkännagav idag allmän tillgänglighet för Oracle Clinical Digital Assistant för öppenvårdskliniker. Den mobila lösningen kombinerar generativ AI, klinisk intelligens, multimodal röst- och skärmbaserad assistans och förenklade arbetsflöden. Detta sker i en enda enhetlig lösning som gör det möjligt för vårdgivare att ge sin fulla uppmärksamhet åt patienternas behov. Integrerad med Oracle Health Electronic Health Record (EHR), förändrar lösningen läkar-patient-upplevelsen genom att kombinera klinisk automation, konversationsbaserad anteckningsgenerering och föreslagna kliniska uppföljningar direkt vid vårdtillfället.

AI-driven digital assistent förbättrar dialogen mellan vårdpersonal och patienterTill exempel behöver vårdgivare inte längre avbryta möten för att navigera genom rullgardinsmenyer eller bläddra igenom skärmar för att hitta information. De kan omedelbart komma åt kritiska delar av en patients medicinska historia, såsom de senaste blodprovsresultaten, genom att helt enkelt fråga Oracle Clinical Digital Assistant genom ett röstkommando. Under mötet med patienten tar AI-assistenten anteckningar enligt de föredragna mallarna som vårdgivaren använder i sitt journalsystem, vilket sparar vårdpersonalen timmar varje dag.

Oracle Clinical Digital Assistant hjälper till med anteckningsgenerering på några minuter istället för timmar och stödjer nästa steg, inklusive utkast till remisser och recept för godkännande, samt schemaläggning av uppföljande laboratorieprover och möten. Detta hjälper till att förbättra noggrannheten i medicinska journaler och arbetsflödet.

Läkare vid 13 pilotkunder, inklusive Billings Clinic, Covenant Health, Hudson Physicians, St. John’s Health och T.J. Regional Health, sparade i genomsnitt mer än fyra och en halv minut per patient och 20-40% i dokumentationstid dagligen.

”Oracle Clinical Digital Assistant är den viktigaste uppdateringen av EHR-teknik som jag kommer att se under min karriär. Sedan 1990-talet har journalhantering förvandlat läkare till tangentbordsmissbrukare. Denna lösning kommer att förändra det,” säger James Little, MD, primärvårdsläkare, St. John’s Health. ”Våra läkare som har använt denna teknik har kunnat dokumentera sina patienters besök i realtid, vilket gör att de vid hemgång kan lämna bra, kvalitativa anteckningar. Tid som spenderas efter arbetstid för dokumentation behövs inte längre.”

”Att bygga relationer är avgörande för att förstå mina patienter och hur man bäst behandlar dem, men det är svårt att göra det sittande bakom en datorskärm,” sade Dr. Ryan McFarland, allmänläkare, Hudson Physicians. ”Oracle Clinical Digital Assistant har varit en avgörande förändring i detta avseende. Jag kan helt enkelt prata med och fokusera på mina patienter, medan systemet i bakgrunden fångar alla detaljer, anteckningar och nästa steg. Detta leder inte bara till en bättre upplevelse för mig och mina patienter, utan det har också betydligt minskat den tid jag tar efter möten eller efter arbetstid för att uppdatera anteckningar.”

Utöver eliminering av klick, automatiserar lösningen hela dokumentationsprocessen och synkroniserar den tillbaka till patientens individuella journal utan kopiering och inklistring. Denna automation minskar avsevärt det manuella arbete som ibland bidrar till utbrändhet inom vården. För att säkerställa tillsyn och kontroll, slutför vårdgivare interaktionen genom att granska, modifiera och godkänna anteckningarna och nästa steg på sin dator eller mobila enhet.

”Vårdpersonal spenderar uppemot 20-35% av sin tid på administrativt arbete. Detta är inte hållbart och bidrar till utbrändhet. Vi behöver våra vårdgivare fokuserade på patienternas behov,” sade Seema Verma, vice verkställande direktör och chef, Oracle Health and Life Sciences. ”Oracle Clinical Digital Assistants AI-teknologi löser detta problem och återför glädjen i att praktisera medicin och vård.”

Nedan följer flera utsagor från vårdgivare och läkare:

”Det jag uppskattar mest med Oracle Clinical Digital Assistant är förmågan att återfå ögonkontakt och lugnt uppmärksamma vad patienten verkligen säger till mig,” sade Dr. Alicia Brooks, medicinsk chef Fort Loudoun Primary Care, Covenant Health. ”Oracle Clinical Digital Assistant hjälper mig att inte slösa tid i undersökningsrummet med att få patienter att upprepa sig eftersom jag försöker få in deras information i systemet. Jag kan fokusera på att noggrant förstå deras vårdbehov och arbeta igenom en tydlig diagnos och plan. Detta är mycket mer tillfredsställande för både mig och patienten.”

”Oracle Clinical Digital Assistant sparar mig mycket tid, upp till 10-12 minuter per patient,” sade Patricia Doolin, APRN, T.J. Regional Health. ”Anteckningarna är mer exakta och jag får se fler patienter och mer sömn på natten!”

”Det låter mig se fler patienter och jag kan gå en timme tidigare från jobbet. Jag spenderar bara en minut eller två på att redigera anteckningen,” sade Dr. Marjorie Albers, MD, Billings Clinic.

För mer information, besök https://www.oracle.com/health/clinical-suite/clinical-digital-assistant/

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>