Modern SaaS-lösning från Visma effektiviserar och förbättrar arbetsmiljön i vården
Hem ÄLDREOMSORG Modern SaaS-lösning från Visma effektiviserar och förbättrar arbetsmiljön i vården

Modern SaaS-lösning från Visma effektiviserar och förbättrar arbetsmiljön i vården

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler inom vård och omsorg väljer moderna SaaS-lösningar för att spara tid och resurser samt förbättra arbetsmiljön för personalen.

Medvind WFM från Visma Enterprise underlättar genom att digitalisera arbetstidsplanering, schemaläggning, vakanshantering och attestering.

Sedan början av 2010 har vård- och omsorgsföretaget Attendo varit kund hos Visma Enterprise och nyttjat schemaläggnings- och bemanningssystemet Medvind WFM (Work Force Management) som en lokal lösning, samt arbetat i lönesystemet HR-plus. För några år sedan uppstod behovet av att ytterligare stärka och digitalisera arbetsprocesserna. Efter en 20 månader lång upphandlingsprocess har Attendo nu valt att uppgradera till ett nytt WFM-system.

Modern SaaS-lösning från Visma effektiviserar och förbättrar arbetsmiljön i vården– Vår målsättning med upphandlingen har varit att få ett modernt, tryggt, användarvänligt och automatiserat system som stödjer våra 800 chefer i deras dagliga arbete, säger Richard Domack, System projektledare på Attendo.

Valet föll på att stanna kvar hos Medvind WFM, och uppgradera till SaaS-tjänsten, vilket innebär utökade automatiserade funktioner och ett effektiviserat arbetssätt för schemaläggning och bemanning. Förutom att investera i ett mer modernt och automatiserat system, satsar de även på en rad nya funktioner, såsom:

  • WFM Analytics: för uppföljning av nyckeltal kopplat till WFM
  • Avancerat urval: samplanering mellan olika verksamheter, yrkeskategorier eller kompetenser
  • Automatiserad vikariehantering: bokning av vikarier med hög grad av automation utifrån uppsatta parametrar och kriterier
  • Mobil passmarknad: ger anställda möjlighet att via mobilen anmäla intresse för lediga arbetspass och genomföra passbyten med kollegor

– Förutom själva uppgraderingen av Medvind WFM kommer vårt framtida arbete tillsammans med Attendo även att inkludera utveckling av en ny webbplattform för medarbetare och chefer, samt framtagandet av en förbättrad helhetslösning mellan Medvind och HR- plus. Dessa lösningar minimerar administrationen och förbättrar användarupplevelsen för våra kunder, vilket känns mycket positivt, säger Kristin Johansson, affärs-och produktchefchef på Medvind WFM.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>