Iscaffpharma’s första patent godkänt av United States Patent and Trademark Office
Hem NYHETERCANCERVÅRD Iscaffpharma’s första patent godkänt av United States Patent and Trademark Office

Iscaffpharma’s första patent godkänt av United States Patent and Trademark Office

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

Iscaffpharma meddelar att företagets första patent, med patentnummer US 11,840,732 B2, har godkänts av United States Patent and Trademark Office (USPTO) den 12e december, 2023.

Det godkända patentet, Diagnostic methods, skyddar en metod för att bestämma tumöregenskaper baserat på unik teknologi från Iscaffpharma där patient derived scaffolds (PDS) från humana cancerprover används.

Metoden kan användas för att bestämma tumöregenskaper och progression av cancer. Utöver detta skyddar patentet identifieringen av nya behandlingar mot cancer genom användande av den unika PDS teknologin, inkluderande val av lämpliga behandlingar för patienter.

Patentet är det första i USA för Iscaffpharma’s innovativa teknologi och företaget förväntar sig fler följande patent från sin omfattande patentportfölj.

  • ”Vi är väldigt stolta över att vårt första patent har godkänts för vår banbrytande teknologi inom läkemedelsutveckling och precisionsmedicin för cancer ”, säger Per Setterberg, VD för Iscaffpharma och fortsätter; ”Vår teknologi främjar utvecklingen av bättre behandlingar för cancerpatienter genom att erbjuda ett unikt screening-verktyg. Cancermikromiljö har en betydande effekt på utvecklingen av cancercellers aggressiva egenskaper. Vår teknologi avkodar denna mikromiljö och ger möjligheter att förbättra lyckandegraden i kampen för att utveckla nya effektiva behandlingar som gynnar cancerpatienter”.

Iscaffpharma’s första patent godkänt av United States Patent and Trademark OfficeIscaffpharma’s teknologi för avkodning av cancermikromiljö används för:

  • Identifiering av targets och läkemedel för cancer
  • Precisionsmedicin med förbättrad diagnostik och behandling
  • Läkemedelsscreening och validering av läkemedel i patient derived scaffolds eller i syntetiska kopior för high throughput screening

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>