Kanadensisk vårdgivare väljer Sectras molntjänst för ökad cybersäkerhet och effektivare bildhantering
Hem TEKNIKSECTRA Kanadensisk vårdgivare väljer Sectras molntjänst för ökad cybersäkerhet och effektivare bildhantering

Kanadensisk vårdgivare väljer Sectras molntjänst för ökad cybersäkerhet och effektivare bildhantering

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) kommer att leverera sin helhetslösning för medicinsk bildhantering som en molntjänst, Sectra One Cloud, till Halton Healthcare i Kanada.

I och med att Sectra tar fullt ansvar för såväl drift som teknik, kommer vårdgivaren att kunna effektivisera sin verksamhet, konsolidera underhåll av IT-system, stärka datasäkerheten och skala lösningen vid behov, vilket i sin tur leder till bättre patientvård.

– Vårt viktigaste krav vid valet av leverantör var att hitta en med ett robust system som kan hjälpa oss effektivisera våra arbetsflöden. Dessutom var det viktigt för oss att agera förebyggande och välja en leverantör med expertis inom säkerhet och som kan erbjuda löpande support. Detta för att garantera ett stabilt och väl fungerande system som också möjliggör säker granskning på distans. Sectras molntjänst uppfyllde alla dessa krav, säger Dr. Saulius Valadka, chef, Diagnostic Imaging på Halton Healthcare.

Han fortsätter:
– Blickar man framåt kommer denna tjänst även göra det möjligt för oss att utforska ytterligare funktioner i framtiden, såsom att integrera AI-drivna arbetsflöden och att expandera till andra medicinska specialiteter. Vi ser fram emot att påbörja vår molnresa med Sectra och att få uppleva fördelarna denna implementering kommer att medföra för vår personal, liksom för våra patienter och samhället.

Eftersom Sectra tar helhetsansvar över molntjänsten på Halton Healthcare kommer Sectra att kontinuerligt övervaka, optimera och uppgradera lösningen samt tillhandahålla support dygnet runt för att säkerställa en smidig upplevelse över tid. Detta skapar ett heltäckande system på Halton Healthcare, redo att möta den planerade långsiktiga tillväxten i takt med att volymerna ökar och där expansion till andra specialiteter övervägs.

Halton Healthcare ligger i södra Ontario och består av tre sjukhus – Oakville Trafalgar Memorial Hospital, Georgetown Hospital och Milton District Hospital, samt ett flertal vårdcentraler. Tillsammans utför de cirka 300 000 undersökningar om året till en befolkning på nästan 400 000 invånare. Kontraktet för Sectra One Cloud signerades i februari 2024 och Halton Healthcare kommer inledningsvis att använda tjänstens moduler för radiologi och mammografi, samt dess multimediaarkiv (VNA).

Kanadensisk vårdgivare väljer Sectras molntjänst för ökad cybersäkerhet och effektivare bildhantering

– Säkerhet är djupt rotat i Sectras verksamhet och är en väsentlig del i våra lösningar för medicinsk bildhantering. Faktum är att vårt företagsnamn kommer från ”secure transmissions” och visar på vårt engagemang för att hålla högsta möjliga säkerhetsstandarder. Vi är tacksamma över Halton Healthcares förtroende när vi tillsammans banar väg för framtiden inom medicinska bildhantering i Kanada genom vår Sectra One Cloud-tjänst. Jag ser fram emot att påbörja denna molnresa med dem och att stötta dem i varje steg i processen, säger Nader Soltani, vd för Sectra Canada Inc.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” elva år i rad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>