Nyhet! PowerBright Dark Spot Peel – peelingmask som lyfter upp och behandlar hyperpigmenteringar
Hem LIVSSTIL PowerBright Dark Spot Peel – peelingmask som lyfter upp och behandlar hyperpigmenteringar

PowerBright Dark Spot Peel – peelingmask som lyfter upp och behandlar hyperpigmenteringar

Publicerat av: Redaktionen

Vid behandling av hyperpigmenteringar behöver du vanligtvis ha stort tålamod och strikta rutiner.

Med Dermalogicas nytillskott i PowerBright-serien kommer du dock att se resultaten snabbare än någonsin – och även ha lättare att få dem att hålla.

Vad orsakar hyperpigmentering?

Fläckvist ojämn hudton och välavgränsade, mörka fläckar – hyperpigmenteringar – orsakas av en överproduktion av melanin. Melanin är pigmentet som ger huden dess naturliga grundfärg. De mörka fläckarna gör att linjer, rynkor och porer syns tydligare och huden ser därför äldre ut. Solexponering är en trigger och den främsta orsaken till ojämn pigmentering. Forskning visar även på en stark koppling mellan luftburna föroreningar och mörka fläckar: partiklar fastnar i hudens djupare strukturer och oxiderar den omgivande vävnaden. Lägg till faktorer som UV-ljus, hormoner, inflammation och stress så trissas melaninproduktionen ytterligare upp.

Pigmentförändringar är bland de svåraste hudtillstånden att behandla då pigmentet produceras i överhudens nedersta lager. Många produkter på marknaden är antingen för starka och gör huden känslig, eller tvärtom, ger inte några märkbara resultat alls.

PowerBright Dark Spot Peel – en djupverkande mask som aktivt lyfter upp och stöter av envisa hyperpigmenteringar

Dermalogicas team av kemister och forskare har under många decennier utvecklat effektiva och säkra produkter för såväl hemma- som professionsbehandlingar. Nu kommer en nyhet för hemmabruk som kompletterar den populära PowerBright-serien: PowerBright Dark Spot Peel. Det är en djupverkande peelingmask som i kliniska tester visat sig göra mörka fläckar märkbart ljusare efter bara ett fåtal behandlingar – utan att orsaka hudirritation.

Fördelar
  • Exfolierar och lyfter effektivt bort hyperpigmenterade celler från överhuden.
  • Motverkar uppkomsten av nya hyperpigmenteringar.
  • Lugnar hudens reaktion på triggerfaktorer som kan orsaka postinflammatoriska hyperpigmenteringar.
Nyckelingredienser
  • Nyhet! PowerBright Dark Spot Peel – peelingmask som lyfter upp och behandlar hyperpigmenteringar12 % AHA/PHA-komplex, mandel- glykol- och fytinsyra (AHA) samt glukonlakton (PHA), exfolierar och jämnar ut hudton samt struktur.
  • Algextrakt med omega-3 hjälper till att motverka postinflammatoriska hyperpigmenteringar genom att dämpa hudens reaktion på triggers som sol och inflammation.
  • Tranexamsyra + niacinamid jämnar ut hudtonen och verkar strukturförbättrande.
  • Gurkmeja (växtsmör), kokosolja, jojobaolja och bisabolol stärker hudbarriären och binder fukt.
Så här använder du PowerBright Dark Spot Peel

Applicera ett tunt, jämnt lager av produkten på väl rengjord hud. Låt verka 15–20 minuter, skölj därefter av med ljummet vatten. Börja med att använda 1 ggr/dag i 4–5 dagar, därefter 2–3 ggr/vecka i upp till 8–10 veckor. Om din hud är tålig och du vill ha en mer kraftfull behandling: låt produkten verka i upp till 30 min. Vi rekommenderar att behandla hela ansiktet, men du kan variera dessa behandlingar med att behandla lokalt på mer intensiva pigmentfläckar.

I komplement till denna behandling, använd övriga tre produkter i PowerBright-serien för att förstärka ditt resultat. Varje morgon: förbered huden genom att rengöra noga och spraya ansiktsvatten. Applicera därefter ett pumptag av PowerBright Dark Spot Serum. Låt absorbera en minut innan PowerBright Moisturizer SPF 50 stryks på. På kvällen: efter dubbelrengöring och lämpligt serum applicerar du PowerBright Overnight Cream.

  • PowerBright Moisturizer SPF 50, 50 ml, ca pris 930 kr
  • PowerBright Overnight Cream, 50 ml, ca pris 1 080 kr
  • PowerBright Dark Spot Serum, 30 ml, ca pris 1 230 kr

Samtliga produkter jobbar i synergi med varandra för att jämna ut hudton och reducera mörka pigmentfläckar. I tillägg till det finns effektiva professionella behandlingar hos din hudterapeut.

Besök dermalogica.se för närmaste hudvårdsklinik/auktoriserad återförsäljare. Testa även Dermalogicas kostnadsfria digitala hudanalys Face Mapping på dermalogica.se och få tips på produkter som passar just din hud.

Försäljningsställen

Dermalogicas produkter finns att köpa på dermalogica.se, hos hudterapeuter och auktoriserade återförsäljare. Vid köp på dermalogica.se får du alltid ett fint premiumprov med din beställning.

Lanseras i mars 2024
50 ml, ca pris 1 030 kr

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>