Nordictest manar till åtgärd mot ökande klamydia- och gonorréfall i Sverige med lättillgängliga självtestningskit
Hem MEDICINTEKNIK Nordictest manar till åtgärd mot ökande klamydia- och gonorréfall i Sverige med lättillgängliga självtestningskit

Nordictest manar till åtgärd mot ökande klamydia- och gonorréfall i Sverige med lättillgängliga självtestningskit

Publicerat av: Redaktionen

I ljuset av den ökande förekomsten av klamydia och gonorré i Sverige, betonar NordicTest det kritiska behovet av tillgängliga och pålitliga självtestningskit.

NordicTest, en ledande onlineleverantör av diagnostiska tester och utrustning, varnar idag för en oroande ökning av klamydia- och gonorréfall i Sverige.

Nordictest manar till åtgärd mot ökande klamydia- och gonorréfall i Sverige med lättillgängliga självtestningskit

De senaste årens data från Folkhälsomyndigheten visar en märkbar ökning i antalet rapporterade fall, särskilt i regioner som Stockholm, Örebro och Gävleborg för klamydia, och en betydande ökning av gonorréfall i Stockholm.

”Detta är en allvarlig folkhälsosituation som kräver omedelbar uppmärksamhet,” säger Albin Ferm, VD för NordicTest. ”Vårt mål är att göra självtestning enkelt tillgänglig för alla, vilket är avgörande för att bekämpa spridningen av dessa infektioner.”

Med en omfattande produktkatalog av kvalitetssäkrade snabbtester, erbjuder NordicTest effektiva och diskreta lösningar för hemmatestning. Företagets produkter inkluderar tester för de mest förekommande könssjukdomarna som klamydia, gonorré och syfilis, samt tester för mykoplasma, halsfluss, prostata PSA och urinvägsinfektioner.

”Vår vision är att göra självtestning så lättillgänglig som möjligt, vilket är särskilt viktigt i en tid då vi ser en ökning av sexuellt överförbara sjukdomar,” tillägger Ferm. ”Genom att tillhandahålla pålitliga tester till överkomliga priser, hoppas vi uppmuntra fler att ta ansvar för sin egen hälsa.”

Om NordicTest:

NordicTest är en specialiserad webbutik baserad i Sverige, som erbjuder ett urval av tester och diagnostisk utrustning för hemmabruk. Företaget strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa, pålitliga produkter till konkurrenskraftiga priser, och är engagerade i att göra hälsotestning tillgänglig och bekväm för alla.

Sedan starten 2021 har NordicTest snabbt etablerat sig som en av Nordens främsta onlinebutiker för självtester. Företaget är djupt engagerat i att erbjuda snabba leveranser, vilket är avgörande inte bara för kundtillfredsställelse utan även för folkhälsan. Med en leveranspolicy som säkerställer att de flesta ordrar skickas samma dag och anländer inom två arbetsdagar, möjliggör NordicTest för individer att snabbt och diskret utföra tester hemma. Denna snabbhet i leverans minskar inte bara oro hos individen utan bidrar också till att begränsa vidare spridning av infektioner, genom att möjliggöra tidig upptäckt och behandling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>