Funmed säkrar 39 miljoner kronor för fortsatt etablering av funktionsmedicin – framtidens vårdmodell inom primärvården
Hem MEDICINTEKNIK Funmed säkrar 39 miljoner kronor för fortsatt etablering av funktionsmedicin

Funmed säkrar 39 miljoner kronor för fortsatt etablering av funktionsmedicin

Publicerat av: Redaktionen

Funmed, Europas största klinik inom funktionsmedicin, meddelar idag att de under våren och försommaren genom en serie nyemissioner har säkrat 39 miljoner kronor i nytt kapital.

– Vi är glada över att ha slutfört den här kapitalanskaffningen.

Det visar på ett gott förtroende och starkt stöd från både våra befintliga aktieägare och nya investerare, säger Peter Martin, VD för Funmed.

Funmed kan nu driva på vidareutvecklingen av en ny vårdmodell, nya vårdtjänster och en ökad tillgänglighet för många patientgrupper med komplexa, ofta kroniska sjukdomar och hälsoproblem.

Funmed säkrar 39 miljoner kronor för fortsatt etablering av funktionsmedicin – framtidens vårdmodell inom primärvården

Leg. läkare Jannike Fernström och leg. läkare Peter Martin, grundare och vd för Funmed Holding

Den funktionsmedicinska vården bygger på ett helhetsgrepp om varje enskild patients hälsostatus. Med omfattande tester, kartläggning av livsstil och kostvanor, ligger fokus på att hitta de underliggande orsakerna till sjukdomar i stället för att dämpa symtomen med medicinering.

Funmeds vision att förändra stora delar av den traditionella primärvården genom etablering av den funktionsmedicinska vårdmodellen, för ett långsiktigt friskare och mer proaktivt samhälle, känns nu mindre avlägsen.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>