Medborgarskolan sprider hopp tillsammans med Suicide Zero
Hem HälsaPsykisk ohälsa Medborgarskolan sprider hopp tillsammans med Suicide Zero

Medborgarskolan sprider hopp tillsammans med Suicide Zero

Publicerat av: Redaktionen

Vi lever i en utmanande tid där många människor upplever oro och uppgivenhet.

Därför vill vi på Medborgarskolan i samarbete med Suicide Zero bjuda in till en stund där vi genom föreläsningar, panelsamtal och livemusik sprider lite hopp.

Fredagen den 24 november bjuder vi in till en digital sändning där vi vill sprida ett budskap om hopp och medmänsklighet, visa på lösningar och hjälp som finns men framför allt inspirera och uppmuntra oss alla att vara medmänniskor till varandra.

– I samarbetet och i sändningen så hoppas vi att kunna vara ett stöd men också att kunna sprida hopp till både människor i utanförskap och personer som kämpar med psykisk ohälsa, säger Chris Pettersson, medskapare av En stund för Hopp.

Chris kommer att dela med sig av sin personliga berättelse hur han hittade hoppet när allt var som mörkast. Lejla Mundzic, vd på Emerga, kommer att prata om nödvändigheten i att alla blir sedda och hörda. Därefter följer ett panelsamtal på temat hopp med:

  • Anders Rosengren, läkare, forskare och grundare av forskningsprojektet ”Livsstilsverktyget”
  • Rickard Bracken, generalsekreterare Suicide Zero
  • Clara Klingenström, artist och ambassadör för Suicide Zero

Medborgarskolan sprider hopp tillsammans med Suicide ZeroEventet kommer även att bjuda på musik från Clara Klingenström och korta filmer där ledare och deltagare i Medborgarskolans verksamheter svarar på frågan vad ”hopp” betyder för dem. Sändningen leds av Pia-Lotta Bylund från Medborgarskolan Syd och Chris Pettersson.

Eventet blir starten för Medborgarskolans julkampanj på temat ”Sveriges (samhälls)-nyttigaste julbord” som lanseras samma dag.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>