Garmin firar Global Running Day med att fokusera på de positiva hälsofördelar som löpning ger
Hem PRODUKTNYTTGARMIN Garmin firar Global Running Day med att fokusera på de positiva hälsofördelar som löpning ger

Garmin firar Global Running Day med att fokusera på de positiva hälsofördelar som löpning ger

Publicerat av: Redaktionen

Garmin firar Global Running Day med insikter som baseras på data kring hur löpning boostar både kropp och själ, samt data som medeldistans per löprunda och tempo per kilometer.

Vi kollar även på sömnresultat och Body Battery samt lägre vilopuls och stress, här visar data från vårt community Garmin Connect att de som loggar flest kilometer varje vecka verkar vara de som får flest hälsofördelar.

Här är några viktiga lärdomar:

  • Garmin-användare som springer upp till 16 kilometer per vecka registrerar en medelsömnpoäng på 72 (på en skala upp till 100) och de som springer mer än 80 kilometer per vecka har ett medel över 75.
  • Löpare som springer upp till 16 kilometer börjar dagen med en Body Battery-poäng på 73, medan de som springer längre än 80 kilometer per vecka har ett genomsnitt på 83. (Body Battery är en funktion som mäter dina energinivåer.)
  • Användare som springer upp till 16 kilometer i veckan har en stresspoäng som är 3 poäng lägre än hos användare som inte springer. De som springer mer än 80 kilometer per vecka har en stresspoäng som är nästan 30 procent lägre än bland dem som inte springer.
  • Under det senaste året, har medellängden på en löptur varit 7,4 kilometer. I Frankrike har man sprungit lite längre rundor med en medeldistans på 8,74 kilometer.
  • Garmin firar Global Running Day med att fokusera på de positiva hälsofördelar som löpning ger

    Genomsnittstempot per kilometer under det senaste året var 5:57. Löpare på Irland sprang lite snabbare, där loggade man ett snittempo på 5:39.

Hitta din löparpartner

Oavsett om du precis har kommit igång med löpning eller tränar för ett viktigt lopp så har Garmin en löparklocka som passar.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>