Piffl: Lidingö utökar satsningen på mer rörelse och liv i parkerna
Hem NYHETERE-HÄLSA Piffl: Lidingö utökar satsningen på mer rörelse och liv i parkerna

Piffl: Lidingö utökar satsningen på mer rörelse och liv i parkerna

Publicerat av: Redaktionen

Alla boende och besökare i Lidingö kan nu aktivera sig i Äventyrsparken genom den installerade Pifflboxen.

Det är den andra aktivitetsboxen i Lidingö och den är placerad intill fotbollsplanen och utegymmet.

Lek och spontana möten

Piffl: Lidingö utökar satsningen på mer rörelse och liv i parkernaLidingö har ett idrottspolitiskt program med stort fokus på barn- och ungdomsidrotten. De vill bidra till gemenskap, välmående och en bättre hälsa. Stadsdelen har också ett stort utbud av mötesplatser och aktivitetsparker där man kan aktivera sig eller utöva idrott och friluftsliv. Äventyrsparken där boxen är installerad är ett exempel på en plats där fritid och lek står i centrum. Piffl har sedan tidigare en box i Lidingö och ser nu fram emot att utöka tillgången till spel-och sportredskap för Lidingöborna.

Flytt med nya möjligheter

I samband med den nya leveransen till Äventyrsparken gjorde man ett omtag med sin befintliga box. Den har flyttat runt mellan Hersbyhallen, Lidingövallen och är nu placerad vid Rudbodaparken. Efter flytten har boxen fått betydligt mycket mer användning och det är vi väldigt glada över att se.

“Vi ser att Piffl är ett perfekt sätt för att utöka utbudet och därmed också aktivitetsnivån i våra parker. Genom Piffl blir parkerna också attraktiva platser för fler och bredare målgrupper än tidigare. Med hjälp av Piffl får vi ett ökat fokus på aktivitets- och rörelseglädje!” Lena Björk, idrottsutvecklare på Lidingö stad

Piffl tillgängliggör spontan aktivitet

Piffl är en aktivitetsbox och tjänst för sport och fritid som aktiverar våra uterum så som näridrottsplatser, parker och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Så här funkar det
  • Ladda ner Piffls app i App Store eller Google Play
  • Välj aktivitet
  • Spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är mellan 0 och 10 kronor per timme.

Piffl finns på över 50 orter i Sverige, med över 150 boxar aktiva och 38500 personer aktiverade under 2023.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>