Regeringen satsar 4 miljarder till kompetenshöjning inom äldrevården
Hem ÄLDREOMSORG Regeringen satsar 4 miljarder till kompetenshöjning inom äldreomsorg

Regeringen satsar 4 miljarder till kompetenshöjning inom äldreomsorg

Publicerat av: Redaktionen

I en tid där behovet av kvalificerad vårdpersonal ständigt ökar, är det viktigt att satsa på kompetensutveckling.

Simuleringsträning, som har varit en del av medicinsk utbildning i många år, erbjuder ett effektivt verktyg för att förbereda vårdpersonal på de utmaningar som de möter i sitt dagliga arbete.

Genom att använda realistiska scenarion kan personalen öva på kritiska situationer i en säker och kontrollerad miljö.

Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2024 fördela ett statsbidrag på nära 4 miljarder kronor till landets alla kommuner för en äldreomsorgsatsning med syftet att säkerställa en god vård och omsorg av äldre personer.

Statsbidraget kan med fördel användas till kompetensutveckling för personal i syfte att öka kvaliteten i vården och omsorgen.

Simuleringsträning har varit en del av medicinsk utbildning i många år för just kompetensutveckling. Det är ett effektivt verktyg för att förbereda vårdpersonal på de utmaningar som de möter i sitt dagliga arbete. Genom att använda realistiska scenarion kan personalen öva på kritiska situationer i en säker och kontrollerad miljö. Vi ser nu också att många kommuner börjar använda simulering för att öka kvaliteten i vård och omsorg, och ännu fler ligger i startgroparna. – Marcus Lidin, Laerdal Medical.

Regeringen satsar 4 miljarder till kompetenshöjning inom äldrevårdenNursing Anne Simulator är den första omvårdnadssimulatorn som täcker alla aspekter av modern omvårdnadsutbildning. Simulatorn är en modulplattform som består av en mängd olika tillbehör och utbytbara delar. Detta simulerar olika patienter och ger unika utbildningsmöjligheter. Den geriatriska modellen av Nursing Anne ger en ökad realism för äldrevården genom de verklighetstrogna fysiologiska funktionerna.

För mer information om hur din kommun kan dra nytta av dessa medel för kompetensutveckling, besök vår hemsida eller kontakta oss direkt via vårt kontaktformulär.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>