Lovande QuickMIC - resultat från två amerikanska sjukhus presenteras på ASM Microbe 2024
Hem MEDICINTEKNIK Lovande QuickMIC – resultat från två amerikanska sjukhus presenteras på ASM Microbe 2024

Lovande QuickMIC – resultat från två amerikanska sjukhus presenteras på ASM Microbe 2024

Publicerat av: Redaktionen

Diagnostikbolaget Gradientech meddelar idag att resultat från den framgångsrikt genomförda prekliniska utvärderingen av QuickMIC i USA kommer att presenteras på ASM Microbe-konferensen i Atlanta, Georgia, 13-17 juni.

Lovande QuickMIC - resultat från två amerikanska sjukhus presenteras på ASM Microbe 2024

ASM Microbe arrangeras av American Society of Microbiology och är en av de största konferenserna inom mikrobiologi i USA som årligen samlar tusentals forskare, kliniker och sjukvårdspersonal.

Evenemanget består av keynote-presentationer, interaktiva workshops och posterpresentationer, med banbrytande ämnen som i år inkluderar allt från hur man använder AI för att designa nya antibiotika till presentation av nya diagnostiska metoder.

Snabb antibiotikaresistensbestämning (AST) har en framträdande plats i det vetenskapliga programmet.

Bland annat kommer M.D. Daniel Rhoads att ge en översikt över snabba AST-metoder i sitt föredrag ”A Quick Take on Rapid AST” (15 juni 10:45-11.30) och Prof. April Bobenchick kommer att beskriva den kliniska vikten av att implementera dessa nya metoder i ”The Impact of Rapid Diagnostics on Antimicrobial Stewardship Practices” (13 juni, 14:00 – 14:45).

– Efter det stora antalet presentationer om QuickMIC-systemet vid ESCMID Global-konferensen tidigare i vår är vi nu glada över att se de första amerikanska vetenskapliga resultaten från QuickMIC presenteras på ASM Microbe. Att båda våra amerikanska studier accepterades till konferensen speglar det stora intresset för snabb AST i USA, säger Marc van Nuenen, VP Business Development US på Gradientech.

– Jag är stolt över att se de lovande framsteg vi gör i USA och tacksam för det stora intresset att samarbeta med Gradientech för att avsevärt förbättra vården av sepsispatienter, säger Sara Thorslund, medgrundare och vd på Gradientech.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>