Rädda Barnen inleder samarbete med e-sportföretaget PGL: Vill stärka barn och ungas psykiska hälsa online
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Rädda Barnen inleder samarbete med e-sportföretaget PGL: Vill stärka barn och ungas psykiska hälsa online

Rädda Barnen inleder samarbete med e-sportföretaget PGL: Vill stärka barn och ungas psykiska hälsa online

Publicerat av: Redaktionen

De senaste åren har den psykiska ohälsan hos ungdomar som spelar datorspel ökat markant.

En av fyra spelare upplever mobbning, trakasserier eller hot varje vecka, vilket påverkar måendet.

Tillsammans med PGL startar nu Rädda Barnen kampanjen Save the game för att minska psykisk ohälsa online.

I över två decennier har Rädda Barnen arbetat för att barn och unga ska befinna sig i en trygg miljö online. Theo Toresson, psykolog hos Rädda Barnen Sverige, understryker vikten av en säker onlinemiljö och de allvarliga konsekvenser som hård jargong och mobbning kan leda till.

– I det yttre livet skulle vi inte stå och titta på när ett barn får ta emot hot och hat från någon som är mycket äldre, men i spelvärlden sker det hela tiden. Även om vissa menar att de är opåverkade, så har nästan alla en strategi för att hantera den hårda jargongen online, förklarar Theo Thoresson.

Det är på grund av dessa utmaningar som Rädda Barnen inleder ett samarbete med e-sportföretaget PGL. I den gemensamma kampanjen Save the game uppmanar de gamers från hela världen, att skriva under ett upprop mot psykisk ohälsa online med sitt gamernamn. Kampanjen ger gamers också möjlighet att bidra till forskning i vårt samarbete med Oxford, då de erbjuds vara med i en studie. Save the game lanserades vid e-sporteventet PGL CS2 Major i Köpenhamn och målet är att stärka samarbetet med spelindustrin och bekämpa psykisk ohälsa i spelvärlden. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet.

Rädda Barnen inleder samarbete med e-sportföretaget PGL: Vill stärka barn och ungas psykiska hälsa online– Vi vill ge barn och unga kunskap om hur de ökar sitt välmående och verktyg för att hantera utmaningarna de stöter på online. På det här viset hoppas vi främja en positiv spelmiljö som främjar kreativitet och sociala relationer. Tillsammans kan vi säkerställa att barn får uppleva en både säkrare och roligare tillvaro online, säger Mikaela Fröjdh, projektledare för Save the game hos Rädda Barnen.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>