STB INN AB: Första patienten inkluderad i PERIsign™-studie
Hem MEDICINTEKNIK STB INN AB: Första patienten inkluderad i PERIsign-studie

STB INN AB: Första patienten inkluderad i PERIsign-studie

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

STB INN AB meddelar idag att den första patienten inkluderats i en explorativ, proof-of-principle öppen multicenterstudie av bolagets medicintekniska produkt PERIsign.

Studien, som refereras till PeriSaFe01, utvärderar säkerhet och genomförbarhet för bolagets produkt PERIsign.

STB INN AB: Första patienten inkluderad i PERIsign™-studie

PERIsign är en unik medicinteknisk produkt, utvecklad i Sverige för att säkrare och snabbare bedöma behovet av sjukhusvård för patienter med akut buksmärta. Studien är utformad för att inkludera 20 patienter med blindtarmsinflammation vid två centra i Sverige och utvärderar säkerhet och användarbarhet av PERIsign. Studien syftar också till att utvärdera produktens prestanda gällande att påvisa peritonit – bukhinneinflammation – hos patienter med akut blindtarmsinflammation.

Studien PeriSaFe01 utgör det första steget i den kliniska utvärderingen av PERIsign och resultaten av studien kommer att ligga till grund för det fortsatta arbetet mot regulatorisk godkännande och marknadsintroduktion.

  • ”Bedömningen av patienter med akut buksmärta vid akutmottagningar runt om i världen är dokumenterad svår. Det kräver lång erfarenhet av läkaren att med hjälp av händerna bedöma om patienten har en retning på bukhinnan, vilket avslöjas med ett karakteristisk, ofrivilligt, muskelförsvar i bukväggen. Svårigheten i bedömningen gör att patienten får vänta länge på akutmottagningen för att träffa en läkare med rätt kompetens och många genomgår ofta avancerad röntgendiagnostik – inte sällan i onödan. Det tar mycket resurser i anspråk och är en stor kostnad för sjukvården. Med PERIsign förväntar vi oss kunna påvisa den ofrivilliga muskelrörelsen objektivt och därmed minska behovet av senior läkare, reducera antalet röntgenundersökningar och öka flödet på de allt mer belastade akutmottagningarna. Vi måste bli effektivare i vårdens resursanvändande och med hjälp av PERIsign tillför vi en unik möjlighet att inom några minuter avgöra vilka patienter som kräver avancerad sjukhusvård och vilka som kan följas upp via sin vårdcentral”, säger Andreas Jonsson, överläkare i kirurgi, grundare och VD på STB INN AB

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>