Burlövs kommun satsar på förbättrad matkvalitet för äldre
Hem ÄLDREOMSORG Burlövs kommun satsar på förbättrad matkvalitet för äldre

Burlövs kommun satsar på förbättrad matkvalitet för äldre

Publicerat av: Redaktionen

Burlövs kommun tar ett avgörande steg framåt i sitt engagemang för att förbättra matkvaliteten på sina särskilda boenden för äldre.

Genom att införa feedbacksystemet HappyOrNot, kommer de boende att få möjlighet att direkt påverka och förbättra sina matupplevelser.

HappyOrNot, ett system som redan används framgångsrikt på kommunens skolor för att samla in statistik från elever om vilken mat som är godast, kommer nu att implementeras på särskilda boenden för äldre.

Detta initiativ är en del av kommunens bredare satsning på att förbättra livskvaliteten för sina äldre invånare.

– ”Syftet med att implementera HappyOrNot är att utveckla arbetet med matkvalitet och att fortsätta att erbjuda goda matupplevelser för de äldre. Vi ser fram emot att ge våra äldre invånare möjlighet att direkt påverka matkvaliteten på våra boenden”, säger Alisa Burek, verksamhetschef för vård och omsorg i Burlövs kommun. ”Genom att använda HappyOrNot kan vi få en bättre förståelse för vilka rätter som uppskattas mest och vilka områden vi kan förbättra”.

Burlövs kommun satsar på förbättrad matkvalitet för äldreHappyOrNot kommer att göra det lättare för de boende att visa vilken mat de vill se mer av, samt lämna synpunkter på mat de tycker mindre om. De boende kommer efter varje måltid att kunna trycka på olika knappar för att ge betyg på maten de just åt.

– ”Införandet av HappyOrNot är bara ett del i det arbete som socialförvaltningen gör tillsammans med oss på måltidsenheten”, säger Ola Moberg, måltidschef. ”Tillsammans jobbar vi kontinuerligt för att förbättra matupplevelserna”.

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>