Telia och Bris har utvecklat anonyma SMS - en ny kanal till barnens stödlinje 116 111
Hem NYHETERIT-LÖSNING Telia och Bris har utvecklat anonyma SMS – en ny kanal till barnens stödlinje 116 111

Telia och Bris har utvecklat anonyma SMS – en ny kanal till barnens stödlinje 116 111

Publicerat av: Redaktionen

Barn som söker stöd kan sedan tidigare kontakta Bris nationella stödlinje för barn anonymt via telefon, chatt och mejl.

Det har länge funnits en efterfrågan från barn och unga att också kunna skicka sms.

För att möta det behovet har Telia och Bris tillsammans utvecklat en ny teknisk lösning som innebär fullständig anonymitet för barn och unga när de SMS:ar Bris på kortnummer 116 111.

Barnrättsorganisation Bris tar årligen emot runt 45 000 anonyma samtal via telefon, chatt och mejl, men det har också funnits stor efterfrågan på SMS. Med hjälp av unik teknisk utveckling som genomförts i nära samarbete mellan Telia och Bris kan barn och unga som behöver stöd och föredrar sms nu skicka det anonymt till Bris stödlinje 116 111.

Den nya stödkanalen smygstartade redan under september 2023 och säkerställer att barn som söker stöd via SMS till Bris kuratorer kan göra det dygnet runt och utan rädsla för att deras kontakt med Bris upptäcks av någon i deras närhet. Det är alltid anonymt och kostnadsfritt, syns inte på mobilräkningen och mobilnumret blir heller inte synligt hos Bris.

Telia och Bris har utvecklat anonyma SMS - en ny kanal till barnens stödlinje 116 111– Telia verkar sedan länge för en trygg och säker tillvaro för barn, både i det digitala och fysiska livet. Därför bidrar vi på olika sätt för att göra skillnad för barnen i samhället. Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Bris och de tekniska delar vi utvecklat för att möjliggöra ännu en säker kommunikationskanal för alla de barn som behöver stöd. Vi har också samordnat i branschen så att detta gäller oavsett vilken operatör barnen har, säger Oscar Karlsson, chef för konsumentaffären på Telia.

För att öka kännedomen om att barn och unga nu kan SMS:a till 116 111, och samtidigt betona att alla som kontaktar Bris är anonyma, aktiverar Telia en nationell kampanj. I olika digitala kanaler kommer nio svenska stjärnor inom e-sport, ishockey och musik, att bidra med personliga berättelser ur sin barndom. Och de är anonyma – precis som barnen.

– För att fler barn ska få tillgång till stöd behöver vi både utforma stöd utifrån deras villkor och säkerställa att barn känner till hur de kan få hjälp. Därför är vi otroligt glada över att samarbetet med Telia ökar både tillgången till och kunskapen om stöd till barn. Genom den tekniska utvecklingen och kampanjen som om att det nu går att SMS:a Bris hoppas vi att fler barn söker stöd hos oss. Att söka stöd, oavsett kontaktväg, är ett första steg mot förändring, säger Magnus Jägerskog generalsekreterare på Bris.

Från och med den 18 januari går det att ta del av berättelser från de anonyma idolerna, klicka här.

Här kan du läsa mer om hur den anonyma SMS-tjänsten fungerar, klicka här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>