Nu inleds ett kompetenslyft gällande psykisk ohälsa i Trollhättan
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Nu inleds ett kompetenslyft gällande psykisk ohälsa i Trollhättan

Nu inleds ett kompetenslyft gällande psykisk ohälsa i Trollhättan

Publicerat av: Redaktionen

I samverkan med Högskolan Väst har omsorgsförvaltningen i Trollhättan tagit fram ett digitalt utbildningskoncept gällande psykisk ohälsa inom ramen för handlingsplan psykisk hälsa 2020-2022.

Utbildningen syftar till att höja kompetensen hos personal gällande brukares psykiska hälsa.

Nu finns utbildningen tillgänglig för all omsorgspersonal.

Nu inleds ett kompetenslyft gällande psykisk ohälsa i TrollhättanUtbildningen syftar till att höja kompetensen så att omsorgspersonal kan bemöta och hjälpa sina brukare på ett bättre sätt.

– Det känns mycket bra att vara med och bidra till en sådan genomgripande satsning som ska stärka personalen på Trollhättans Stad. Psykisk ohälsa är ett viktigt område där många behöver fylla på sin kompetens och här har vi tillsammans arbetat fram en insats som kommer att göra skillnad, säger Håkan Nunstedt, biträdande prefekt på Institutionen för hälsovetenskap på Högskolan Väst.

Olika teman belyses

Utbildningen är indelad i fyra filmatiserade föreläsningar som alla utgår ifrån olika teman med efterföljande tillämpningsuppgifter kopplat till det arbetsintegrerade lärandet (AIL).

– Psykisk ohälsa är en av våra stora folksjukdomar. Vi vill skapa rätt förutsättningar och möjligheter för vår personal att kunna identifiera och bemöta den psykiska ohälsan som de möter i sin verksamhet, säger Johanna Arvidsson samordnare/projektledare för psykisk hälsa, omsorgsförvaltningen Trollhättans stad.

Regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, slöt 2016 en överenskommelse om att stärka kommuner och regioner i arbetet med att främja psykisk hälsa och ömsesidigt arbeta för att minska den psykiska ohälsan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>