3D-datorspel kan vara en behandling för depression Facebook LinkedIn Twitter
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA 3D-datorspel kan vara en behandling för depression

3D-datorspel kan vara en behandling för depression

Publicerat av: Redaktionen

Personer som lider av depression upplever ofta nedstämdhet, brist på motivation och minnesproblem.

En ny studie har undersökt om 3D-datorspel kan hjälpa till att lindra dessa symtom hos personer med depression.

3D-datorspel kan vara en behandling för depression Facebook LinkedIn TwitterStudien delade deltagarna med depression i tre grupper: en som spelade 3D-datorspel, en som använde kognitiv träning och en som fick traditionell behandling. Resultaten visade att gruppen som spelade 3D-datorspel upplevde minskad depression och ökad motivation jämfört med de andra grupperna. Dessutom förbättrade de sitt arbetsminne.

Även om resultaten är lovande, behövs mer forskning för att bekräfta dessa fynd och förstå hur detta kan bli en del av en behandlingsmetod.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>