Jag kunde följa min mammas demens
Hem ÄLDREOMSORG Careousel är världens mest använda medicinpåminnare

Careousel är världens mest använda medicinpåminnare

Publicerat av: Redaktionen

En son ringde för att säga upp abonnemanget på mammans Careousel, en medicinpåminnare som skickar meddelande om att medicin inte hanterats.

Jag blir alltid lite nyfiken när någon avslutar ett abonnemang då det är en viktig källa för att följa upp kundupplevelsen samt hitta eventuella förbättringsområden.

Sonen berättar glatt för mig att den sista tiden har enheten inte fungerat för mamman. Larmet har tjutit men mamman har inte haft förmåga att ta medicinen självständigt. Sonen fortsätter att berätta att han med stöd av Careousel kunde följa sin mammas demensutveckling. Medicinen har alltid varit viktig för mamman men när hon med större regelbundenhet missade att ta sina mediciner kunde sonen anpassa stöd och söka hjälp till sin mor. Sonen avslutar med att säga att alla borde känna till den här dosetten. Jag kan inte annat än instämma och nicka jakande i telefonen …

Jag kunde följa min mammas demens”Sonen avslutar med att säga att alla borde känna till den här dosetten. Jag kan inte annat än instämma och nicka jakande i telefonen …”

Careousel har möjlighet att vara ett bra stöd för många fler; För dem som önskar en dosett som piper och eller blinkar när det är dags för medicin. Och för dem likt min egen pappa som alltid minns att ta medicinen när han går ut med hunden på morgonen men om rutinen bryts och mamma går ut med hunden, så glömmer han. Eftersom hans mediciner innan låg i en burk kunde han sedan inte minnas om han tog den eller inte. Vilket ibland säkert har resulterat i att han tagit dubbla doser. Detta undviks med Careousel.

Careousel förskrivs i samtliga regioner i Sverige med några få undantag. Så det är inte där skon klämmer för de flesta. Det handlar precis som den tidigare nämnda sonen sa att det behövs mer kunskapen om att hjälpmedlet finns. Fler läkare och sjuksköterskor måste få kunskap i att påminnelsestöd för mediciner finns och har funnits i 30 år. Careousel är världens mest använda medicinpåminnare och den är utvecklad och tillverkas i Sverige.

Steg ett blir att känna till den, steg två att få tillgång till den och sedan kan vi börja använda dem och förhoppningsvis får vi en större självständighet och en bättre följsamhet i medicinintagen.

 

Anna-Lena Frändeborn,har en gedigen bakgrund med sina 10 år som chef inom vård och omsorg. Idag har hon rollen som ambassadör för välfärdsteknik och kundkontakt på Posifon, där hon bland annat utbildar omsorgspersonal och ledningsgrupper om välfärdsteknik.

Med sin expertis som handläggare och enhetschef brinner Frändeborn för att skapa förutsättningar för självständighet i alla livets situationer. Hon förstår vikten av att använda tekniska lösningar för att främja individens frihet och livskvalitet.

 

Ledande i Sverige på GPS-larm och välfärdsteknik

Posifon AB är ett IT/telekom-företag som, baserat på app- och mobiltelefoniteknologi, utvecklar nya tjänster för ökad välfärd. Tillsammans med omsorgen arbetar vi för att alla ska känna sig trygga, fria och självständiga. Vi utvecklar frihetsskapande tjänster som ger våra användare god livskvalitet. För oss är det viktigt att vara lyhörda, att se och lösa kundens individuella behov. Vi är kunskapsbärare, tankeledare och arbetar hårt för att ligga i framkant för att få ut det bästa ur välfärdstekniken. Vi brinner helt enkelt för att varje användare skall känna sig trygg, fri och aktiv – både inne och ute.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>