Wolt och DOZ Apotek gör gemensam sak – apoteksvaror direkt till hemmet
Hem NYHETER Wolt introducerar stort utbud av receptfria läkemedel – inleder samarbete med DOZ Apotek

Wolt introducerar stort utbud av receptfria läkemedel – inleder samarbete med DOZ Apotek

Publicerat av: Redaktionen

För första gången någonsin i Sverige kommer Wolts användare att ha tillgång till ett stort utbud av receptfria läkemedel, hud- och hälsokostprodukter, djurprodukter och mycket annat samlat på ett och samma ställe.

DOZ Apotek blir den första apotekskedjan på plattformen och svarar upp mot den växande efterfrågan att kunna beställa hem apoteksvaror snabbt och smidigt.

Wolts erbjudande inom dagligvaruhandeln växer kraftigt. Hittills i år har segmentet retail vuxit med över 70 procent jämfört med samma period föregående år.
En av de produktkategorier som varit absolut mest efterfrågat hos Wolt är apoteksprodukter. Enligt en undersökning som Wolt beställt av Norstat för Norden hamnade apoteksprodukter högst upp på listan av saker som man vill ha levererat hem på direkten (produkter för hemmet, alkohol, blommor och elektronik var de övriga produkterna som hamnade på topp fem).
Wolt och DOZ Apotek gör gemensam sak – apoteksvaror direkt till hemmet

Tobias Hanner är E-handelschef på DOZ Apotek

Och enligt den senaste E-Barometern svarar apoteksbranschens näthandel för den starkaste tillväxten när det kommer till näthandel i Sverige (E-barometern för Q1 2024).

Wolt möter nu denna ökade efterfrågan och tillväxtpotential genom att lansera ett samarbete med DOZ Apotek. Idag inleds samarbetet genom ett pilotprojekt där sex apotek; två i Stockholm, ett i Malmö, två i Göteborg och ett i Örebro, kommer att finnas på plattformen. Pilotprojektet pågår i en månad och sen kommer samarbetet att omfatta cirka 50 apotek över hela Sverige, i de städer Wolt och DOZ Apotek finns representerade.

Utbudet består av ungefär 3 000 produkter inom olika kategorier som Värk & Feber, Förkylning, Kost & Hälsa och Djur. Prissättningen för produkterna kommer att vara samma som om man hade handlat produkterna i ett av DOZ Apoteks fysiska apotek.
Kvällsöppet i Göteborg
DOZ Apotek genomför ett eget test med förlängda öppettider för en av butikerna i Göteborg (Friggagatan). Dessa förlängda öppettider kommer även gälla beställningar på Wolts plattform, vilket betyder att de som befinner sig i leveransområdet för Friggagatan kan lägga beställningar fram till och med 22.30.
En milstolpe för Wolt
Samarbetet är något av en milstolpe för Wolt i Sverige. Hittills har man kunnat erbjuda ett begränsat utbud av receptfria läkemedel, bl.a. via bolagets egen kedja av virtuella butiker Wolt Market, men när utbudet nu blir betydligt större hoppas man kunna förenkla vardagen för sina användare, exempelvis kring säsongsbetonade behov. Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:
Det känns riktigt kul att vi äntligen har en apotekskedja på plattformen, och DOZ Apotek var den bästa tänkbara partnern för oss. Vi strävar hela tiden efter att göra vardagen enklare och mer bekväm för våra användare, och apoteksvaror är i allra högsta grad den typen av produkter som man kan vara i ett akut behov av. Ett exempel är lusschampo. Nu är ju lus säsongen igång i många svenska skolor och när ett fall av löss upptäcks hemma brukar de flesta vilja åtgärda det direkt genom lusbehandling. Ett annat exempel är pollensäsongen. Man kanske befinner sig på kontoret när ögon och näsa börjar rinna, och inte har möjlighet att ta sig till ett apotek.

Även hos DOZ Apotek är man glada för samarbetet med Wolt. Tobias Hanner är E-handelschef på DOZ Apotek och säger:

Vi på DOZ Apotek vill finnas tillgängliga för alla kunder när och där de vill handla. Med Wolts plattform har vi möjlighet att nå ut till fler användare och erbjuda snabb hemleverans där behoven finns. Vi är stolta över att få samarbeta med Wolt som den första apotekskedjan!DOZ Apotek är öppet för Wolts användare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro från och med idag och man kommer kunna göra beställningar 30 minuter efter att apoteken har öppnat fram till 30 minuter innan apoteken stänger. 

DOZ Apotek är öppet för Wolts användare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro från och med idag och man kommer kunna göra beställningar 30 minuter efter att apoteken har öppnat fram till 30 minuter innan apoteken stänger.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>