De stärker sin närvaro i Asien för att växa på marknaden för medicinteknik
Hem MEDICINTEKNIK De stärker sin närvaro i Asien för att växa på marknaden för medicinteknik

De stärker sin närvaro i Asien för att växa på marknaden för medicinteknik

Publicerat av: Redaktionen

För att möta den växande efterfrågan inom medicinteknik i Asien kommer Alleima att etablera en fabrik i Penang, Malaysia.

Verksamheten kommer att stärka företagets tillverkningskapacitet av precisionstråd för att utveckla livsavgörande medicintekniska lösningar tillsammans med sina partners. Fabriken förväntas vara helt i drift 2026.

Alleima har en lång historia inom medicinteknik.

Företagets ultrafina medicinska tråd används inom områden som distansövervakning av patienter, vaskulär terapi och neurostimulering där innovativa lösningar av hög kvalitet utvecklas i nära samarbete med partners.

De stärker sin närvaro i Asien för att växa på marknaden för medicinteknikPenang, i Malaysia, är ett växande centrum för medicinteknikbolag i Asien. Den nya produktionsanläggningen kommer att stärka möjligheten att ta tillvara på tillväxtmöjligheter i regionen genom att öka kapaciteten och förbättra flexibiliteten i tillverkningen. Anläggningen ingår i Kanthal-divisionen av Alleima.

”Etableringen av fabriken gör det möjligt för oss att möta den ökande efterfrågan på våra medicintekniska produkter som växer i hög takt. Det blir en viktig grund för att stödja vår långsiktiga strategi att växa vår medicintekniska affär”, säger Robert Stål, chef för Kanthal-divisionen.

“Asien är världens snabbast växande marknad för medicintekniska produkter, drivet av en åldrande befolkning, införandet av mer avancerad medicinteknik och ekonomisk tillväxt. Det här är därför av avgörande strategisk betydelse för vår verksamhet. Efterfrågan finns redan, och den nya etableringen gör att vi bättre kan samarbeta samt ge service till nya och befintliga kunder i regionen”, säger Gary Davies, chef för affärsenheten Medical inom Kanthal-divisionen.

 

Om Alleima

Alleima, är en global tillverkare av högförädlade produkter i avancerat rostfritt stål och speciallegeringar samt lösningar för industriell värmning. Baserat på långvariga kundsamarbeten och ledande materialteknologi, utvecklar vi produkter för de mest krävande applikationerna och industrierna. Vårt erbjudande inkluderar produkter såsom sömlösa rostfria rör för energi-, kemi- och flygindustrin, precisionsbandstål för vitvarukompressorer, luftkonditionering och knivapplikationer, baserat på fler än 900 aktiva legeringsrecept. Det omfattar också ultrafin tråd för användning i medicintekniska och mikroelektroniska apparater, industriell elektrisk värmeteknik och belagda bandstål för bränslecellsteknik för bilar, lastbilar och vätgasproduktion. Vår helt integrerade värdekedja, från forskning och utveckling till slutprodukt, möjliggör industriledande teknologi, kvalitet, hållbarhet och cirkularitet. Alleima, med huvudkontor i Sandviken, Sverige, hade omkring 6 500 medarbetare och intäkter om cirka 21 miljarder kronor i ungefär 80 länder under 2023. Alleima-aktien noterades på Nasdaq Stockholms storbolagslista den 31 augusti 2022 under symbolen ‘ALLEI’. Läs mer på alleima.com/se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>