AAX Biotechs teknologi vald att användas i BioArctics forskningsprojekt
Hem MEDICINTEKNIK AAX Biotechs teknologi vald att användas i BioArctics forskningsprojekt

AAX Biotechs teknologi vald att användas i BioArctics forskningsprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Bioteknikbolaget AAX Biotech, som specialiserar sig på innovativa teknologier för att förbättra antikroppsbaserade läkemedel, är glada att meddela att BioArctic AB, ett framstående svenskt biofarmaceutiskt bolag inriktat på neurodegenerativa sjukdomar, har beslutat att använda AAX Biotechs egenutvecklade teknologi för att kartlägga epitoper, Seqitope.

AAX Biotech som har som mål att adressera och accelerera utvecklingen och den terapeutiska effekten hos nästa generations antikroppsläkemedel.

Bolagets två unika och patenterbara teknologier, Seqitope och Opti-mAb, förbättrar prestandan och utvecklingspotentialen hos antikroppsbaserade läkemedel samt erbjuder unika lösningar på en snabbt växande marknad.

Detta markerar en betydande milstolpe för AAX Biotech, och lyfter fram bolagets roll i att med sin Seqitope-teknologi – en high-throughput och högupplöst metod för kartläggning av epitoper – främja forskning som påskyndar utvecklingen av effektiva terapier.

AAX Biotechs teknologi vald att användas i BioArctics forskningsprojekt

”Att BioArctic väljer att använda vår teknologi innebär en unik möjlighet för AAX Biotech,” säger Maria L. Knudsen, vd för AAX Biotech. ”Det gör det möjligt för oss att bidra till kampen mot neurodegenerativa sjukdomar, vilka drabbar miljontals människor världen över. Vi är fullt engagerade i detta utmanande projekt och ser fram emot att nyttja vår teknologi för att stödja BioArctic.”

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>