Mindmore – vinnare av Medtech4Health Innovation Award 2024
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Mindmore – vinnare av Medtech4Health Innovation Award 2024

Mindmore – vinnare av Medtech4Health Innovation Award 2024

Publicerat av: Redaktionen

Årets Medtech4Health Innovation Award går till Mindmore- en digital tjänst vid kognitiv svikt.

Mindmore är en unik lösning som påskyndar diagnosticering av demenssjukdomar och psykisk ohälsa genom att förenkla utredning och bedömning av patienter.

De har också lyckats väl med kommunikation och implementering och tjänsten används idag aktivt av både regioner och privata vårdgivare.

Utmärkelsen Medtech4Health Innovation Award delas ut årligen i syfte att uppmärksamma de goda förebilder som finns i vård och omsorg när det handlar om att implementera medicinteknik i vardagen. Årets Medtech4Health Innovation Award delades ut på Vårdarenan i Stockholm och Frida Strömgren, leg psykolog och kundansvarig på Mindmore var på plats för att ta emot priset.

– Det här känns helt underbart! Vi är ett helt team bakom Mindmore och det här är en väldigt viktig dag och jättekul att få uppmärksammas, säger Frida Strömgren om vinsten i Innovation Award 2024.

Mindmore gör kognitiva bedömningar som följer hjärnhälsan över tid, oavsett om det gäller degenerativa, kognitiva sjukdomar som till exempel Alzheimers eller vid psykisk ohälsa som utmattning.

– Att belönas med Innovation Award är ett bevis på att vi gör rätt och att vi ska fortsätta satsa på kompetensförsörjning och ny teknik för att nå ut i vården. För vården i sig och patienterna hoppas jag att vinsten gör att vi kan nå ut till fler, så att fler patienter får kognitiv bedömning i tidigt skede, säger Frida Strömgren.

Så ska vinstpengarna användas

Vinsten i Medtech Innovation Award 2024 innebär, utöver äran, en check på 100 000 kr – pengar som ska användas till kompetensutveckling av teamet och organisationen i vinnande företag. Vinstpengarna kan också gå till vidare utveckling av produkten/tjänsten

– Vi arbetar redan idag ständigt med att hålla oss uppdaterade, fördjupa vår kunskap och omvärldsbevaka vårt område. Vi vill också jobba med den nyaste tekniken. Det kan vi nu fortsätta göra och använda prispengarna till, säger Frida Strömgren.

Juryns motivering:
Mindmore – vinnare av Medtech4Health Innovation Award 2024

Årets Medtech4Health Innovation Award går till Mindmore och Patientens pris går till Ella

”En unik lösning som hjälper instanser inom vården att diagnosticera olika typer av kognitiv svikt i ett tidigt skede. Mindmores lösning, genom deras hängivna team, gör det enklare för vårdgivare att bedöma och utreda patienter med kognitiv svikt samt underlättar kommunikationen mellan olika vårdgivare och med patienten. I en åldrande befolkning där mer än 55 miljoner i världen lever med Alzheimers, och andra relaterade demenssjukdomar, är detta ett lysande exempel på hur man kan dra nytta av digitaliseringens möjligheter för att skapa en samhällsvinst och nytta både för vårdtagare och vårdgivare. Mindmore har lyckats väl med implementering i vården och deras lösning används bland annat av vårdgivare från Region Stockholm, Västerbotten samt Praktikertjänst och Doktor.se.”

Patientens pris till Ella

Varje år delar Medtech4Health även ut Patientens pris till det projekt som bedöms göra störst nytta för patienter, brukare och medborgare. Priset 2024 gick till gravidappen Ella från Her Company. Frida Johnsson, Co-founder och COO var på plats på Vårdarenan och tog emot Patientens pris.

– Det här är jättekul och betyder oerhört mycket, dels för kvinnohälsa i stort men också för oss, att Ella uppmärksammas. Det ger vårt team fortsatt ork och motivation att driva vår innovativa gravidtjänst framåt, säger Frida Johnsson.

Juryns motivering:

”Denna lösning möter ett samhällsproblem där gravida kvinnor idag möter stor osäkerhet runt graviditetsförloppet i relation till förlossningsplats och efterförlopp. Vårdapplikationen ”Ella” guidar patienten till rätt vårdprofession baserat på behov. Där får även patienten tillgång till videomöten och chatt med sitt vårdteam, evidensbaserad kunskap samt interaktiva behandlingsupplägg. Kvinnor får tillgång till sammanhållen vård samt kunskap vid rätt tidpunkt. Ett bidrag som visar på de stora möjligheter till en bättre patientupplevelse och effektivare sjukvård som specialiserade digitala vårdgivarlösningar kan skapa. Drivna entreprenörer som förbättrar ett vårdområde runt en av livets mest omvälvande händelser – graviditeten”.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>