Apotea tar första spadtaget till nya logistikcentret
Hem NYHETER Apotea tar första spadtaget till nya logistikcentret

Apotea tar första spadtaget till nya logistikcentret

Publicerat av: Redaktionen

Apotea, Sveriges största nätapotek, bygger ett nytt logistikcenter på västkusten.

Idag tas det första spadtaget på Holmagärde utanför Varberg.

Apotea tar första spadtaget till nya logistikcentretDet nya logistikcentret kommer att vara 30 000 kvadratmeter stort och beräknas stå färdigt i slutet på 2024.

Det nya lagret i Varberg kommer ge bolaget kapacitet att växa ytterligare och erbjuda snabbare leveranser till boende i Syd- och Västsverige inklusive Göteborg och Malmö. Apotea har idag ett logistikcenter i Morgongåva, Uppsala län på 38 000 kvadratmeter där man senaste året investerat mångmiljonbelopp i automation.

”Det nya lagret är en förutsättning för oss att kunna växa och hantera en ökande efterfrågan. Just nu skickar vi ca 70 000 ordrar på en dag, men när lagret i Varberg är klart kan vi dubbla det”, säger Pär Svärdson, vd Apotea

Den 30 000 kvadratmeter stora byggnaden börjar nu att byggas på Holmagärde, nära E6 och innebär upp emot 400 arbetstillfällen. Logistikcentret kommer att vara högautomatiserat med tydlig hållbarhetsprofil, gröna energilösningar och solcellsanläggning på taket.

”Till skillnad från i Morgongåva kommer vårt logistikcenter i Varberg att vara högautomatiserat redan från start och vi kommer att ha ett helt automatiserat flöde för 100% av våra beställningar”, säger Pär Svärdson, vd Apotea.

Logistikcentret byggs i samarbete med Järngrinden och Ekebeck

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>