Nu blir frikort och högkostnadskort digitala
Hem NYHETERE-HÄLSA Digitala frikort och högkostnadskort

Digitala frikort och högkostnadskort

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan invånare se både frikort och högkostnadskort digitalt när de loggar in på 1177.se.

Den nya e-tjänsten på 1177.se ger en överblick över betalda besöksavgifter, och visar hur långt det är kvar för att uppnå frikort.

– Det här är en efterfrågad förändring. Vi vet att det är många som föredrar att utföra vårdärenden digitalt när det går. Det är enkelt och smidigt att kunna följa sina ärenden via 1177.se och att samla information där, och något vi vill underlätta, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör i Region Skåne.

När invånaren loggar in på 1177.se kan hen bland annat se vilka besök som registrerats under den senaste tolvmånadersperioden, hur mycket som är inbetalt för perioden och hur mycket som återstår till frikortsnivån. När beloppet för frikort är uppnått ser invånaren också information om frikortsnummer och kortets giltighetstid.

Alla Sveriges regioner, med undantag för Region Värmland, har valt att ansluta sig till den nya e-tjänsten. För vårdbesök hos vårdgivare som inte är anslutna till den nationella e-tjänsten krävs dokumentation av betalda avgifter, så att de kan föras in i den digitala översikten. Mer information om detta finns på 1177.se.

Nu blir frikort och högkostnadskort digitalaVad är högkostnadsskyddet?

Högkostnadsskyddet gäller för all sjukvård som inte kräver inläggning på sjukhus, och innebär att invånare betalar som mest 1 400 kronor under en sammanhängande period på tolv månader. Därefter har invånaren rätt till ett frikort, som gör att hen inte behöver betala för fler besök under den perioden.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>