Först inom NHS med publik molntjänst: Homerton Healthcare i Storbritannien når milstolpe med Sectras bildhanteringslösning
Hem TEKNIKSECTRA Homerton Healthcare i Storbritannien når milstolpe med Sectras bildhanteringslösning

Homerton Healthcare i Storbritannien når milstolpe med Sectras bildhanteringslösning

Publicerat av: Redaktionen

Homerton Healthcare NHS Foundation Trust i Storbritannien har blivit den första organisationen någonsin inom NHS (National Health Service) att implementera medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectras (STO: SECT B) molntjänst för medicinsk bildhantering.

Först inom NHS med publik molntjänst: Homerton Healthcare i Storbritannien når milstolpe med Sectras bildhanteringslösningImplementeringen har visat hur patientbilder inom NHS kan nås effektivt från en säker, publik molntjänst med samma hastighet som vid lagring på plats.

Implementeringen har visat sig vara viktig för vårdgivarens hårt pressade radiologiteam som började använda tjänsten förra sommaren. Radiologerna har effektivt kunnat granska och skriva svar på tusentals patientundersökningar, vilket är en central del i diagnostik. Inom Homerton Healthcare NHS Foundation Trust hanteras årligen ungefär 250 000 patientbilder.

Adham Nicola, ansvarig för PACS (Picture Archiving and Communication System) på Homerton Healthcare NHS Foundation Trust, säger:
– Som de första inom NHS att anamma en publik molntjänst har vi visat att det är möjligt. Det kan vara utmanande att ligga i framkant, men vi har nått en viktig milstolpe inom NHS genom att införa bildhantering i molnet, och responsen från våra radiologer har varit genomgående positiv. Systemet är robust, säkert och presterar starkt. Våra diagnostiska team har fått fler funktioner, något som våra radiologer har värderat högt. Systemet har även gett oss möjligheten att integrera AI-applikationer i framtiden.

Helhetslösningen har levererats som en prenumerationstjänst i molnet, Sectra One Cloud. Tjänsten innebär att Sectra tar ansvar för hela systemet och dess infrastruktur samtidigt som vårdpersonal automatiskt får tillgång till olika funktioner och verktyg så snart de blir tillgängliga.

En av de nya funktionerna som radiologerna har fått via Sectras lösning och som de redan sett värdefull är ett chattverktyg som gör att de snabbt kan dela bilder och kommunicera med varandra när de rapporterar. Kirurgerna har fått mallar som underlättar deras planering inför operationer och gör att de inte behöver tredjepartsapplikationer. En annan nyhet är verktyg för dataanalys som låter ansvariga övervaka aktiviteter, skapa analysdiagram och förstå flödestider och flaskhalsar. Dessutom kommer nya funktioner för arbete på distans underlätta för framtida samarbeten inom subspecialiteter över hela regionen, såsom inom områden som pediatrik och stroke.

Implementationen av den skalbara lösningen är en viktig milstolpe i arbetet med hur medicinska bilder hanteras inom North East Londons integrerade vårdsystem för att främja samarbete mellan regionens vårdleverantörer. Homerton Healthcare NHS Foundation Trust är den första av tre vårdgivare inom North East London Health and Care Partnership att implementera medicinsk bildbehandling genom en publik molntjänst.

– Att ha medicinska bilder tillgängliga i molnet kommer att underlätta ett närmare samarbete och ge bättre tillgång till expertis, speciellt inom områden där specialiserade radiologer är få. Homerton Healthcare har inte bara visat NHS vad molnbaserade lösningar kan göra, utan har även inneburit ett viktigt steg mot regional konsolidering, menar Niall Canavan, IT-chef på Homerton Healthcare NHS Foundation Trust och informationschef vid North East London Health and Care Partnership.

Jane Rendall, vd för Sectra Storbritannien och Irland, tillägger:
– De framsteg som pionjärerna inom bildhantering vid Homerton har gjort kan snart bli standardpraxis inom NHS. Jag är övertygad om att flera vårdgivare, integrerade vårdsystem och nätverk för medicinsk bildhantering kommer att vilja få vägledning av Homerton Healthcare i hur de kan nå samma framgång i deras övergång till publika molntjänster. Vi kommer definitivt att dela med oss av insikter från implementeringen till andra inom NHS eftersom användningen av publika molntjänster ökar snabbt. Det har potential att förbättra personalens arbetsflöden och spara värdefull tid vid implementeringen.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” elva år i rad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>