Neogap erhåller kinesiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik
Hem MEDICINTEKNIK Neogap erhåller kinesiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik

Neogap erhåller kinesiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik

Publicerat av: Redaktionen

Neogap Therapeutics, ett svenskt bioteknikbolag specialiserat på utveckling av individanpassad immunterapi, har beviljats ett patent i Kina för en innovativ metod som öppnar för nya möjligheter inom behandling och diagnos av multipel skleros (MS).

Patentet, som kompletterar ett tidigare patent beviljat i Australien, stärker Neogaps globala närvaro inom fältet, bolagets strategiska IP-portfölj samt dess fortsatta forskning på autoimmuna sjukdomar som MS.

Neogap erhåller kinesiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik

Patentet omfattar en tolerogen behandlingsmetod för multipel skleros (MS) där speciellt utformade molekyler modulerar immunsystemets reaktion genom att lära immunsystemet att tolerera snarare än attackera kroppens egna celler. Att korrigera immunsystemets missriktade reaktioner är avgörande vid behandling av MS. Patentet är giltigt till 2038.

Genom att integrera metoden med sin EpiTCer-teknologi kan Neogap utveckla förbättrade behandlingsmetoder och diagnostiska processer för MS. Denna kombination av patenterad metod och avancerad teknologi öppnar för nya möjligheter att utveckla innovativa och målinriktade behandlingsstrategier mot sjukdomen.

”Med det nyligen beviljade patentet i Kina stärker vi inte bara vår internationella position inom bioteknik, utan breddar också tillämpningarna av vår EpiTCer-teknologi”, säger Samuel Svensson, vd för Neogap Therapeutics. ”Vårt huvudsakliga fokus är utvecklingen av cancerbehandlingar, men detta patent öppnar också nya möjligheter inom behandling och diagnos av MS. Det visar hur vi framgångsrikt kan bredda våra forskningsområden för att inkludera andra allvarliga hälsotillstånd, och bidrar till att vi kan erbjuda ännu mer effektiva lösningar för att bekämpa både cancer och autoimmuna sjukdomar.”

Utöver dess användning för behandling av MS omfattar patentet även metoder för att diagnostisera MS, vilket förbättrar möjligheterna till tidig upptäckt och behandling av sjukdomen. Uppfinnare är docent Hans Grönlund, CSO och grundare av Neogap samt Mattias Bronge, MD, PhD.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>