Kontigo Care tecknar strategiskt samarbetsavtal med Mehiläinen, verksam i Finland och internationellt
Hem NYHETERE-HÄLSA Kontigo Care tecknar strategiskt samarbetsavtal med Mehiläinen, verksam i Finland och internationellt

Kontigo Care tecknar strategiskt samarbetsavtal med Mehiläinen, verksam i Finland och internationellt

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Care AB (publ) meddelar idag att företaget inleder ett strategiskt samarbete med Mehiläinen OY, en av Finlands största aktörer inom privata social- och hälsovårdstjänster, för att utveckla SaaS tjänster till beroendevården.

Ett strategiskt samarbetsavtal har tecknats med Mehiläinen OY, en välkänd leverantör av privata social- och hälsovårdstjänster i Finland och internationellt, med fokus på tillväxt genom b la nya förvärv och samarbete.

Kontigo Care tecknar strategiskt samarbetsavtal med Mehiläinen, verksam i Finland och internationelltMehiläinen erbjuder högklassiga och heltäckande tjänster där digitalisering, kvalitet och artificiell intelligens står i fokus och är idag verksamma i Finland, Estland, Sverige och Tyskland med över 35 000 anställda.

Avtalet omfattar initialt ett fåtal licenser för Previct alkohol med målsättningen att utveckla samarbetet. Initialt ordervärde uppräknat till ett årsvärde, motsvarar intäkter på ca 0,1 MSEK.

Ulrika Giers, VD Kontigo Care säger

”Det är med glädje att vi idag kan meddela att Mehiläinen med sin gedigna och långa erfarenhet inom privat social- och hälsovårdstjänster väljer att ingå i partnerskap med Kontigo Care för att fler skall få tillgång till våra tjänster inom beroendevård. Detta är ytterligare ett kvitto på att våra tjänster inom beroendevården med vår Previct plattform gör skillnad. Vi är ser fram emot att utveckla den finska marknaden ytterligare och där vi ser att möjligheterna finns för våra gemensamma erbjudanden. Vi ser fram emot ett långt och utvecklande samarbete.”

Kaarlo Simojoki, Director and Chief Physician, Addiction Services, Mehiläinen säger:

”Vi ser fram emot samarbetet med Kontigo Care och hur Previct plattformen kan möjliggöra en utveckling av vårt tjänsteerbjudande för beroendevården och stärka våra ambitioner att digitalisera vårt erbjudande. Vi ser fram emot att påbörja utvecklingen tillsammans med Kontigo Care för att göra skillnad för beroendevården.

E-Hälsoplattformen Previct används redan i svensk och finsk beroendevård. 174 av Sveriges 290 kommuner använder Previct som förstärkt digitalt stöd i öppenvården vid vård av alkoholberoende. Därutöver av privata aktörer inom svensk och finsk beroendevård. Att addera möjligheten till drogmonitorering gör att tillämpningen kommer att breddas. Andelen klienter med blandberoende har successivt vuxit under de senaste åren.

Kontigo Cares egenutvecklade programvara Previct Drugs integreras nu i vår befintliga eHälsoplattform Previct. Utöver appen som finns för IOS och för Android kommer vårdgivaren även att ha tillgång till webbportalen som kan monitorera såväl alkohol- som drognykterhet tillsammans med all data om mående och andra av klienten egenrapporterade parametrar.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>