Neogap beviljas australiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik
Hem TEKNIK Neogap beviljas australiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik

Neogap beviljas australiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska bioteknikbolaget Neogap Therapeutics, som utvecklar individanpassad immunterapi, har beviljats ett patent i Australien för en innovativ metod som öppnar för nya möjligheter inom behandling och diagnos av multipel skleros (MS).

Patentet förstärker Neogaps strategiska IP-portfölj och markerar ett viktigt steg i bolagets arbete med att utveckla banbrytande behandlingar av autoimmuna sjukdomar som MS.

Patentet omfattar en tolerogen behandlingsmetod för multipel skleros (MS). Metoden använder speciellt utformade molekyler för att påverka immunsystemets reaktion, vilket innebär att immunsystemet lär sig att tolerera kroppens egna celler istället för att felaktigt angripa dem. Att korrigera immunsystemets missriktade reaktioner är avgörande vid behandling av MS. Patentet är giltigt fram till 2038.

Genom att integrera metoden med sin EpiTCer-teknologi kan Neogap utveckla förbättrade behandlingsmetoder och diagnostiska processer för MS. Denna kombination av patenterad metod och avancerad teknologi öppnar för nya möjligheter att skapa innovativa och målinriktade behandlingsstrategier mot sjukdomen.

Neogap beviljas australiskt patent för innovativ metod inom MS-behandling och diagnostik

”Det nya patentet är en milstolpe som inte bara förstärker vår IP-portfölj utan också speglar den stora potentialen i vår EpiTCer-plattform”, säger Samuel Svensson, vd för Neogap Therapeutics. ”Vårt primära fokus ligger på cancerbehandling, men detta patent markerar också en spännande utvidgning av vår forskning till andra viktiga områden, inklusive MS, där vi ser stor potential för vår EpiTCer-teknik. Med denna utveckling bygger vi vidare på våra tidigare framgångar med att identifiera specifika molekylära markörer för MS-diagnostik och tar ett viktigt steg framåt i vår forskning och utveckling av innovativa behandlingar mot autoimmuna sjukdomar.”

Utöver dess användning för behandling av MS omfattar patentet även metoder för att diagnostisera MS, vilket förbättrar möjligheterna till tidig upptäckt och behandling av sjukdomen. Uppfinnare är docent Hans Grönlund, CSO och grundare av Neogap samt Mattias Bronge, MD, PhD.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>