Svenska health-tech bolaget Bemlo förvärvar HR-tech bolaget Vivium
Hem HÄLSA Svenska health-tech bolaget Bemlo förvärvar HR-tech bolaget Vivium

Svenska health-tech bolaget Bemlo förvärvar HR-tech bolaget Vivium

Publicerat av: Redaktionen

Bemlo, bolaget bakom SaaS plattformen för vårdorganisationer att fylla vakanta pass med intern personal samt Nordens största marknadsplats för flexibla jobb inom hälso- och sjukvård, förvärvar Vivium, en leverantör av programvara för hantering av arbetskraft inom sjukvården med verksamhet i både Sverige och Norge.

Bemlos strategiska förvärv av Vivium är bolagets första förvärv och ett stort steg som innebär nya innovativa workforce management funktioner blir tillgängliga i Bemlo-plattformen.

Svenska health-tech bolaget Bemlo förvärvar HR-tech bolaget ViviumFörvärvet medför även viktiga partnerskap på den svenska och norska marknaden; exempelvis Viviums mångåriga kund Danderyds sjukhus som med sin interna bemanningsenhet står som inspiration för större delen av Sveriges vårdorganisationer.

Synergin mellan Bemlos marknadsplats och verktyg för att digitalisera bemanningen med Viviums plattform gör bolaget till den självklara mjukvaruleverantören för privata och offentliga vårdorganisationer som vill erbjuda konkurrenskraftiga alternativ till sin personal och minska sitt beroende av extern hyrbemanning.

Alexander Björkenstam, VD och medgrundare av Bemlo, uttryckte sin entusiasm: “Som start på vår gemensamma resa är integrationen av Viviums teknik en viktig milstolpe i arbetet med att adressera den brådskande personalbristen inom sjukvården. Det är med stor entusiasm vi välkomnar Vivium till Bemlo. Tillsammans ska vi fortsätta att utveckla tjänsten mot sjukvårdspersonal och bidra till att fler väljer att stanna kvar inom vården.”

Peter Westerholm, VD för Vivium, sa: ”Att gå samman med Bemlo öppnar spännande möjligheter för oss att förbättra personalupplevelsen på vårdinrättningar. Vi ser fram emot att bidra till Bemlos vision och nyttja våra samlade styrkor för att främja tillväxt och innovation inom sektorn.”

Förvärvet cementerar Bemlos position som en ledare inom sektorn, med 17 sjukhus och över 600 andra vårdinrättningar som kunder. Sjukvården står inför stora problem som förvärrades under pandemin. 2027 kommer det bara i Europa att saknas fyra miljoner arbetare inom vården. Undersökningar visar dessutom att nästan 30% av dagens hälso- och sjukvårdspersonal aktivt överväger att lämna yrket. Det behövs avsevärda ansträngningar för att göra sektorn mer attraktiv för att läkare och sjuksköterskor ska välja att stanna kvar. Med stöd från ledande investerare som Y Combinator, Long Journey Ventures och Uncommon Capital är Bemlo redo att innovera och med teknik förbättra flexibiliteten och villkoren för personal inom hälso- och sjukvården.

Bemlo kommer att överta fullständigt ägande från de tidigare huvudägarna. Efter förvärvet växer Bemlo till tolv heltidsanställda i Sverige, Norge och Storbritannien.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>