Implanticas RefluxStop nu tillgänglig i München
Hem NYHETERE-HÄLSA Implanticas RefluxStop nu tillgänglig i München

Implanticas RefluxStop nu tillgänglig i München

Publicerat av: Redaktionen

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar idag att de första RefluxStop-procedurerna på Artemed Klinikum München Süd i München, Tyskland, har genomförts.

Professor Thomas Mussack, överläkare och medicinsk chef för kirurgiska avdelningen vid Artemed Klinikum München Süd, utförde två framgångsrika RefluxStop-procedurer för att behandla svår GERD.

Idag har båda patienter återgått till att äta normalt och är väl behandlade.

Implanticas RefluxStop nu tillgänglig i MünchenProfessor Mussack säger: ”Jag uppskattar hur RefluxStop återställer kroppens naturliga anatomi för att lösa grundproblemet med GERD. Eftersom RefluxStop är ett minimalinvasivt ingrepp som inte omger matpassagen kan jag nu erbjuda en kirurgisk lösning för patienter som tidigare inte var aktuella för operation, vilket är otroligt spännande.”

Implanticas grundare och vd, Dr. Peter Forsell, säger: ”Vi är hedrade över att stödja den framstående professor Mussack och teamet vid Artemed Klinikum München Süd som är dedikerade till att behandla GERD-patienter.”

Dr Forsell fortsätter, ”Det är förvånande att mer än 12 miljoner människor i Tyskland fortsätter att lida av denna livsförändrande sjukdom som inte bara allvarligt påverkar patienternas livskvalitet utan också har allvarliga ekonomiska konsekvenser för samhället i stort. Enligt en tysk studie orsakar GERD betydande indirekta kostnader till följd av minskad produktivitet och sjukfrånvaro. Studien uppskattar ett årligt bortfall i den tyska bruttonationalprodukten på 668 miljoner euro enbart hänförligt till den sysselsatta befolkningen.1) Vi är övertygade om att RefluxStop kan vara en viktig lösning för att förbättra patienternas hälsa samt skapa positiva hälsoekonomiska effekter. Vi är stolta över att samarbeta med professor Mussack för att tillgodose det akuta behovet av innovativ teknologi för att behandla GERD.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>