Förbättra din hälsa med personlig vägledning och bevisad effekt
Hem MEDICINTEKNIK Förbättra din hälsa med personlig vägledning och bevisad effekt

Förbättra din hälsa med personlig vägledning och bevisad effekt

Publicerat av: Redaktionen

Att ta en blodtest innan man börjar med kosttillskott har blivit allt vanligare för dagens hälsomedvetna befolkning.

Men hur kan du lita på att testresultaten ger en korrekt bild av vad din kropp behöver?

Zinzinos vetenskapliga blodtester analyseras helt anonymt av ett oberoende expertlaboratorium för att kunna erbjuda detaljerad information om din kropps aktuella status, och ge personliga rekommendationer om hur du ska gå vidare för att må bättre och skapa mer hälsosamma vanor.

Vi lever i en tid där personligt anpassade, skräddarsydda produkter och individuella hälsoplaner har blivit norm. Idag är kunskap inte bara makt, utan också trygghet. Din kropp har så mycket att berätta, men det är inte alltid lätt att tolka vad den försöker säga till dig. Därför är vetenskapliga hälsotester en integrerad del av Zinzinos utbud av individanpassade kosttillskott och en naturlig utgångspunkt för kunder som vill öka sina möjligheter att skapa långsiktig hälsa. Hälsotesterna utför man själv hemma. Det första testet kartlägger vad kroppen behöver i nuläget, medan de efterföljande testerna visar hur kroppen svarar på näringen.

Det vanligaste utgångsläget när man skapar en ny hälsoplan är kosten eftersom det gör stor skillnad att byta till mer hälsosamma alternativ på tallriken när man försöker uppnå en mer hållbar livsstil. En bra början är att välja mat som återställer balansen av de essentiella fettsyrorna i blodet. Omega-6 och omega-3-fettsyrorna spelar en avgörande roll för att bibehålla normala fysiska och psykiska funktioner i hjärta, hjärna och ögon. Det lättaste sättet att få i sig dessa fettsyror är genom att äta vildfångad fet fisk såsom sardiner, ansjovis, makrill eller lax, samt linfrön eller valnötter. För att verkligen dra nytta av hälsoeffekterna behöver en vuxen person få i sig cirka 2 gram varje dag, vilket kan vara en stor utmaning för de flesta. Därför förlitar sig allt fler numera på omega-3-baserade tillskott såsom Zinzinos BalanceOil+. Den är baserad på en unik, norsk formel bestående av ren, högkvalitativ fiskolja och extra virgin olivolja rik på kraftfulla antioxidanter som optimerar upptaget av omega-3 i kroppen. Tack vare de omfattande laboratorierapporterna från deras vetenskapliga BalanceTest som mäter balansen mellan fettsyrorna i kroppen kan Zinzino bevisa att deras BalanceOil+ har en betydande effekt i kroppen. Hittills har inget annat kosttillskottsföretag kunnat lägga fram lika tydliga bevis för att deras tillskott verkligen gör skillnad i kroppen
– Vi använder våra blodprover som ett relevant och mätbart verktyg för att kunna ge information om hur kroppen svarar på kostförändringarna, säger Ola Eide, grundare av BioActive Foods AS och skapare av Zinzinos Balance-koncept med sortimentet av BalanceOils+ och BalanceTests.

En nyckel till kroppens hemligheter

Zinzinos BalanceTest är ett forskningsbaserat och konfidentiellt hälsotest av torkat blod (DBS) som avslöjar unika insikter om kroppens aktuella tillstånd. För att fastställa din fettsyraprofil och mäta hur din kropp svarar på näringen i tillskottet tas några droppar blod från din fingertopp och sparas sedan på en särskild typ av tekniskt papper. Det första testet fungerar som baslinje och mäter nivåerna av de 11 vanligaste fettsyrorna i blodet (vilket motsvarar ca 98 procent av alla fettsyror i blodet) för att avslöja eventuella näringsbrister. De efterföljande testerna mäter hur din kropp reagerar på tillskottet, så att du kan justera ditt intag om så krävs.

Ola Eide förklarar att den viktigaste faktorn för att bedöma kosttillskottens effekt är att säkerställa att de aktiva näringsämnena tas upp effektivt av cellerna i kroppen och att koncentrationerna i blodet är optimala. För att mäta effekten och ta fram en tillförlitlig rapport skickas varje torkat blodprov för analys utifrån en rad olika biomarkörer, inklusive nivåerna av essentiella omega-3 och omega-6-fettsyror och balansen mellan dem, fettkvaliteten i kroppen, hjärnans allmänna hälsa, inflammationsnivån i kroppen och huruvida membranen i kroppens 34 biljoner celler är tillräckligt flexibla för att kunna absorbera tillskottets näringsämnen.
– Genom att ställa dessa biomarkörer mot din individuella hälsostatus tar vi fram en unik fettsyraprofil som Zinzino sedan använder för att kunna erbjuda personliga näringsrekommendationer. Därmed får du kostråd som är skräddarsydda för just dina behov, förklarar Ola Eide.

Förespråkare för en ansvarsfull bransch

Analysen av de blodtester som finns på marknaden idag utförs oftast internt hos leverantören eller tillverkaren, vilket kräver grundliga och regelbundna kontroller för att säkra att testresultaten är pålitliga och av hög kvalitet. Zinzino bestämde redan från början att låta ett oberoende expertlabb hantera sina blodtester. Man ansåg att det var det enda sättet för att kunna säkerställa objektiv analys, korrekt hantering, opartiska resultat och relevanta näringsrekommendationer. Företaget har därför samarbetat med Vitas sedan 2012, ett GMP-certifierat kontraktslaboratorium för kemisk analys som är baserat i Oslo Science Park i Norge, och anses världsledande inom testning av torkat blod. Resultatet av det långvariga samarbetet är idag en databas med över en miljon vetenskapligt analyserade blodtester, som är världens största i sitt slag.

Thomas Gundersen, VD på Vitas, förklarar att företaget nu har nästan 30 års erfarenhet av att tillhandahålla högkvalitativa analystjänster till internationella forskningsanläggningar, sjukhus, välrenommerade universitet och globala bioteknikföretag såsom Zinzino. Deras mål har alltid varit att säkerställa korrekt hantering, fullkomlig pålitlighet och oslagbar kvalitet genom korrekta, användbara och ändamålsenliga resultat.
– Vi anser att branschen måste följa de allra högsta etiska och kvalitetsmässiga standarder, säger Thomas Gundersen. Det innebär att vi alltid är öppna om våra metoder, att vi bedriver kontinuerlig forskning och utveckling, samt respekterar och efterlever lagstiftningar om dataskydd och datanoggrannhet. Som världsledare inom DBS-området lägger vi enormt stor vikt vid dessa värderingar. Vi är medvetna om att våra kunder och samhället i stort förutsätter att vi tar ansvar för att de ska kunna främja säkra och effektiva hälsolösningar, säger Thomas Gundersen.

Forskningsbaserad kunskap för en friskare värld

Vitas samarbete med Zinzino går ut på att leverera pålitliga och meningsfulla data som deras kunder kan använda för att kunna fatta välgrundade beslut om hur de ska gå tillväga för att förbättra sin hälsa. Enligt Thomas Gundersen är Zinzino det enda kända kosttillskottsföretaget på marknaden som använder blodtester för att validera sin produkts hälsobringande effekt.

Förbättra din hälsa med personlig vägledning och bevisad effekt

– Ingen annan omsätter informationen från våra blodprover i praktiken på samma sätt som Zinzino gör. De har verkligen knäckt koden för hur man kan låta kunskapen från en enda droppe blod göra nytta för hela världen. Det räcker inte med att vi forskare bär på den kunskapen, vi måste tillämpa den i praktiken så att resultaten bakom vår forskning kommer till användning ute bland människor, där den betyder som mest. Det är fantastiskt att ett globalt företag som Zinzino har tillgång till spjutspetsforskning och kan förmedla den expertisen på ett sätt som gör det möjligt för hela världens befolkning att leva ett varaktigt, hälsosamt liv, avslutar Thomas Gundersen.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>