Ny undersökning: Vitt snus vanligare än brunt — särskilt populärt bland unga kvinnor
Hem UNDERSÖKNING Ny undersökning: Vitt snus vanligare än brunt — särskilt populärt bland unga kvinnor

Ny undersökning: Vitt snus vanligare än brunt — särskilt populärt bland unga kvinnor

Publicerat av: Redaktionen

En ny undersökning från analysföretaget Infostat visar att det är vanligare med vitt än brunt snus — 14,9 procent mot 13 procent.

När svenskarna tillfrågas vilka mindre hälsosamma vanor de har uppger 14,9 procent att de snusar vitt snus.

Andelen som svarar att de snusar brunt snus uppgår till 13 procent. Det vita snuset tycks därför vara vanligare än brunt snus.

Några resultat som sticker ut är att det vita snuset är särskilt populärt bland yngre och bland kvinnor. Undersökningen visar att 22,2 procent av kvinnor mellan 18 och 29 år uppger att de regelbundet snusar vitt snus. Strax över var femte kvinna, alltså. Det bruna snuset är betydligt mindre vanligt i målgruppen, 8,2 procent.

Ny undersökning: Vitt snus vanligare än brunt — särskilt populärt bland unga kvinnor— Det vita snuset har snabbt blivit populärt på marknaden, särskilt bland yngre och bland kvinnor. Förut var det huvudsakligen män som snusade. Nu är det knappast lika självklart. På det viset har det vita snuset öppnat upp en tidigare svår, för att inte säga stängd, marknad för tobaksindustrin, säger Mårten Lindberg, analyschef för Marknad & Konsumtion, på analysföretaget Infostat.

Vad man gör regelbundet Procent

Äter snacks/godis/söta bakverk 58,3
Sover för lite 37,2
Dricker energidrycker 19,0
Snusar, vitt snus 14,9
Röker tobak 14,4
Snusar, brunt snus 13,0
Dricker mig berusad 8,8
Röker e-cigaretter/vape 8,6
Inget av dem 19,2
Vet ej/Ej svar 0,9

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>