Saarlands universitet underlättar övergången mellan studier och klinisk verklighet med Sectra Education Portal
Hem TEKNIKSECTRA Saarlands universitet underlättar övergången mellan studier och klinisk verklighet med Sectra Education Portal

Saarlands universitet underlättar övergången mellan studier och klinisk verklighet med Sectra Education Portal

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) kommer att förse Saarlands universitet i Tyskland med sin plattform för medicinsk utbildning – Sectra Education Portal.

Plattformens bibliotek av verkliga kliniska fall ger universitetets röntgensjuksköterskestudenter en bättre inlärningsprocess, främjar självständigt lärande och underlättar för distansstudier.

Genom att addera Sectras utbildningsplattform till deras befintliga Sectra-lösning för medicinsk bildhantering minskar de avståndet mellan utbildning och den kliniska verkligheten.

Saarlands universitet underlättar övergången mellan studier och klinisk verklighet med Sectra Education Portal

Saarlands universitet (UdS) är ett offentligt forskningsuniversitet och omfattar sex fakulteter som tillsammans täcker alla de stora vetenskapsområdena. En av dessa är Faculty of Medicine som ligger vid Saarlands universitetssjukhus (UKS) i Homburg/Saar i Tyskland. UKS ansvarar för patientvården i regionen, medan Faculty of Medicine fokuserar på forskning och utbildning. I och med samarbetet och den geografiska närheten mellan dessa två institutioner gynnas de av varandra. Forskning och utbildning berikas genom tillgången till anonymiserade hälsodata, medan patientvården gynnas av den senaste tekniken och innovationerna inom forskningen.

Universitetssjukhuset har sedan 2016 använt Sectras radiologilösning och kommer nu att addera lösningen för medicinsk utbildning för sina röntgensjuksköterskor, vars utbildning sker i närheten av sjukhuset. Med majoriteten av Saarlands röntgensjuksköterskestudenter utspridda över hela landet kommer Sectras plattform att underlätta och förbättra distansstudier genom att göra det enkelt för dem att nå allt material som behövs oavsett var de befinner sig.

Kontraktet för Sectra Education Portal signerades under det tredje kvartalet av Sectras räkenskapsår 2023/2024 och kommer att förse Saarland med avancerade visualiseringsverktyg och ett multidisciplinärt bibliotek med verklig anatomi och kliniska fall. Detta gör det möjligt att studera fall som speglar verkliga erfarenheter av diagnostisering, planering av behandling och övervakning av ett brett spektrum av medicinska tillstånd. Dessutom ger den molnbaserade plattformen användarna tillgång till utbildningsmaterialet på distans, vilket underlättar självstudier. Lösningen kan även enkelt skalas upp för användning av fler användare över många fakulteter.

– Det gör mig stolt och glad att få utöka samarbetet med Saarlands universitet och att få bidra till en bättre inlärningsprocess för deras blivande röntgensjuksköterskor. Tillsammans med dem kan vi säkerställa en rik och värdefull studietid för studenterna oavsett plats. Vårt bibliotek med verkliga fall gör studenterna bättre rustade inför arbetslivet, vilket förbättrar deras förmåga att effektivt anpassa sig och bidra i den kliniska miljön, säger Johan Carlegrim, vd för Sectras affärsenhet Medicinsk utbildning.

Sectra Education Portal är en prenumerationsbaserad Software-as-a-service-lösning som tillhandahåller visualiseringsverktyg och utbildningsinnehåll för användning på universitet, hemma eller på sjukhus. Plattformen innehåller ett stort antal anonymiserade medicinska fall och bilder som valts ut i samarbete med Sectras kunder. Undervisningsplattformen inkluderar anatomi, histopatologi, radiologi, traumatologi, ortopedi, onkologi, kirurgi och andra specialiteter. Lärare kan också välja att importera och använda eget innehåll vilket gör att de kan skräddarsy sina lektioner. Plattformen tillhandahålls av Sectras affärsenhet Medicinsk utbildning och används av lärosäten och sjukhus i över 60 länder världen över.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>