Cambio lanserar rapport om framgångsrikt digitalt förändringsarbete i vården
Hem NYHETERE-HÄLSA Cambio lanserar rapport om framgångsrikt digitalt förändringsarbete i vården

Cambio lanserar rapport om framgångsrikt digitalt förändringsarbete i vården

Publicerat av: Redaktionen

Vården digitaliseras i allt högre fart och digitala verktyg blir en större del av vårdpersonalens vardag.

Då blir det desto viktigare att implementering av nya system och arbetssätt sker på ett framgångsrikt sätt.

Cambio lanserar därför idag en rapport om framgångsrikt digitalt förändringsarbete i vården.

Rapporten identifierar utmaningar och utforskar framgångsfaktorer för att främja en framtid där digitaliseringen blir en positiv kraft för både vårdpersonal och patienter. Insikterna bygger på perspektiv från vårdpersonal och regionföreträdare kombinerat med vår egen, över tre decennier långa, erfarenhet.

I en tid av accelererande digitalisering har innovationer inom IT och digitala verktyg blivit en naturlig del av vårdpersonalen vardag. Digitaliseringen skapar möjligheter men rapporten betonar emellertid att tekniken ensam inte är tillräcklig – för att realisera digitaliseringens fulla potential krävs aktivt förändringsarbete kring både arbetssätt och organisation inom svensk hälso- och sjukvård.

”Vår verksamhet handlar lika mycket om att stötta utvecklingen av arbetssätt som om systemutveckling och IT-infrastruktur. Genom att förstå och möta de utmaningar som vårdsektorn står inför kan vi erbjuda lösningar som inte bara förändrar hur man arbetar utan också förbättrar arbetsmiljön inom hälso- och sjukvården runtom i Sverige.”, säger Rami Avidan, VD på Cambio.

Rapporten belyser vikten av att se systemimplementering som mer än en teknisk process. För att frigöra resurser och öppna upp nya möjligheter för vårdpersonalen måste implementeringen ha ett långsiktigt perspektiv. Aktiv förändringsledning är avgörande för att övervinna utmaningar och nå goda resultat vid införandet av nya verktyg och arbetsformer inom evidensbaserad verksamhet.

Cambio lanserar rapport om framgångsrikt digitalt förändringsarbete i vårdenDenna rapport hoppas Cambio kommer att fungera som en vägledning och inspirationskälla för dem som arbetar med, eller påverkas av, digital förändringsledning inom vården. Genom samarbete och förståelse strävar Cambio och andra aktörer inom hälso- och sjukvården efter att gemensamt forma en framtid där digitaliseringen blir en positiv kraft, skapar en världsledande hälso- och sjukvård för patienterna och en välfungerande och stimulerande arbetsmiljö för dem som arbetar inom vården.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>