XANO förvärvar automationsföretag inom läkemedelsindustrin
Hem MEDICINTEKNIK XANO förvärvar automationsföretag inom läkemedelsindustrin

XANO förvärvar automationsföretag inom läkemedelsindustrin

Publicerat av: Redaktionen

XANO har idag förvärvat det Uddevallabaserade automationsföretaget Graniten.

Graniten utvecklar och tillverkar högteknologiska lösningar för automationsprocesser.

Kunderna finns huvudsakligen i Europa och utgörs av ledande företag inom läkemedel och medicinteknik samt hälso- och sjukvård.

Företaget har 70 anställda och omsatte 100 MSEK under räkenskapsåret 2022/2023. Graniten kommer att bli en del av XANOs affärsenhet Industrial Solutions.

Graniten är sedan länge kända för sin tillverkning av packmaskiner och utveckling av automationslösningar. Baserat på den nyligen introducerade Graniten Flexline Platform för läkemedelsproduktion i mindre volymer, har de första referensprojekten levererats till välrenommerade företag i Europa. Graniten marknadsför aktivt denna unika lösning till andra producenter och kontraktsförpackare i branschen. Företagsledningen ser potential i vidareutveckling av konceptet och lansering av liknande modulupplägg inom andra sektorer. Tilläggstjänster som förebyggande underhåll och optimering av linjeprestanda via databaserad analys kommer att adderas till Granitens portfölj för att ytterligare stärka marknadspositionen.

XANO förvärvar automationsföretag inom läkemedelsindustrinGranitens tekniska expertis skapar förutsättningar för affärsenhetens företag att utvecklas inom andra områden, som förpackningar och elfordonsbatterier. Via nätverksutbyte inom läkemedel, medicinteknik och andra sektorer erbjuds ytterligare tillväxtmöjligheter för såväl Graniten som de nya systerföretagen. Graniten kommer även fortsättningsvis att arbeta med befintliga affärsmöjligheter inom kontraktstillverkning.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>