Tobii levererar eyetracking-teknologi till NovaSight’s banbrytande synbehandling för barn
Hem MEDICINTEKNIK Tobii levererar eyetracking-teknologi till NovaSight’s banbrytande synbehandling för barn

Tobii levererar eyetracking-teknologi till NovaSight’s banbrytande synbehandling för barn

Publicerat av: Redaktionen

Långvariga Tobii-kunden NovaSight har fått sin eyetracking-baserade behandling för Amblyopi (skelögdhet) verifierad i prestigfull amerikansk medicinsk tidsskrift  

NovaSight är specialiserade på medicinsk utrustning för ögonhälsa och erbjuder lösningar för diagnosticering, behandling, och prevention genom eyetracking-teknologi.

Bolagets flaggskeppsprodukt, CureSight, är en eyetracking-baserad digital behandlingsmetod för Amblyopi (skelögdhet).

CureSight, som fick godkännade av amerikanska FDA i oktober 2022, blev nyligen omskriven i en studie som publicerades i American Journal of OphthalmologyResultaten i studien indikerar att de patienter som genomgått behandling med CureSight fått betydande, långsiktiga förbättringar av sitt tillstånd. Denna milstople ger CureSight ännu bättre förutsättningar för en bred spridning på den amerikanska marknaden, men även i Italien och i Israel där behandlingen idag också finns tillgänglig. Sedan CureSight lanserades i början av 2023 har över 800 patienter i dessa länder blivit ordinerade behandlingen.

Tobii har ett långvarigt partnerskap med NovaSight. Utöver ett samarbete kring eyetracking-teknologin i CureSight, levererar Tobii även även eyetracking-teknologin till NovaSights synundersökningsösning EyeSwiftPRO.

”Vi är glada att NovaSight har nått denna viktiga milstople för sin innovativa behandling, och vi är väldigt stolta över att få vara med på deras resa”, säger Emma Bauer, Senior Vice President, Integrations, på Tobii. ”CureSight är ytterligare ett bra exempel på hur eyetracking kan öppna upp för innovativa lösningar på så många olika utmaningar inom så många olika fält.”

”I och med vårt partnerskap med Tobii ritar vi om kartan för ögonhälsa. Genom att integrera eyetracking-teknologi i världsklass i NovaSights lösningar kan vi revolutionera hur vi diagnosticerar och behandlar synproblem idag.”, säger Ran Yam, vd och medgrundare för NovaSight.

Innovativ behandling för vanligt förekommande diagnos

Det beräknas att 3 procent av världens befolkning lider av Amblyopi. I USA enkom är upskattningen 10 miljoner människor. CureSight-behandlingen sker i hemmet genom att barn med diagnosen får titta på streamat innehåll som de själva väljer på CureSight-enheten. Med hjälp av avancerade algoritmer och eyetracking-teknologi sänks skärpan för bilden som visas för det starka ögat, samtidigt som skärpan för det svagare ögat förblir stark. Detta tvingar hjärnan att färdigställa bildens detaljerade information genom det svagare ögat och tränar upp stereoseendet samtidigt som det lär ögonen att samarbeta.

Fördelarna med denna typ av behandling jämfört med den traditionella ögonlappsbehandlingen är en ökad behandlingsföljsamhet tack vare dess utformning som inte inkräktar på barnets frihet. Den förbättrade livskvalitén under behandlingsperioden kan också leda till att en högre andel av de barn som diagnosticeras med Amblyopi faktisk väljer att behandla tillståndet.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>