Capitainer säkrar 30 miljoner kronor från We Venture Capital för expansion och innovation inom självprovtagning
Hem MEDICINTEKNIK Capitainer säkrar 30 miljoner kronor från We Venture Capital för expansion och innovation inom självprovtagning

Capitainer säkrar 30 miljoner kronor från We Venture Capital för expansion och innovation inom självprovtagning

Publicerat av: Redaktionen

Capitainer är stolta över att meddela att de mottagit en betydande finansiell investering på 30 miljoner kronor från We Venture Capital, riskkapitalgrenen inom den globalt erkända Werfen Group.

Denna strategiska investering markerar en milstolpe i Capitainers resa mot att bli den ledande leverantören av självprovtagningsprodukter.

We Venture Capital, Werfen Groups riskkapitalverksamhet som rapporterade en omsättning på 1,84 miljarder dollar 2022, är specialiserat på att stötta innovativa företag inom diagnostisk teknologi.

Denna investering ligger i linje med deras uppdrag att förändra patientfokuserade diagnostiska lösningar.

Med denna finansiering kommer Capitainer att kunna intensifiera sina expansionsplaner, vilket innefattar att öka produktionskapaciteten, förbättra strategier för försäljning och marknadsföring samt lansera nya produkter. Investeringen kommer att genomföras i två etapper: först 15 miljoner följt av ytterligare 15 miljoner kronor, givet att Capitainer når vissa uppsatta milstolpar.

I samband med We Venture Capitals betydande investering, har även Sciety – ett ledande investeringsföretag som stöder life science-företag i Norden och som investerat i Capitainer sedan 2021 – förstärkt sitt engagemang i Capitainer genom att delta i denna finansieringsomgång. Denna gemensamma investering betonar förtroendet för Capitainers vision och framtidspotential.

”Att ta emot en investering från ett framstående riskkapitalbolag som We Venture Capital är ett viktigt erkännande”, säger Christopher Aulin, VD för Capitainer. ”Denna investering är ett kvitto på vårt innovativa angreppssätt inom självprovtagning och representerar även en strategisk allians som kommer att accelerera våra insatser för att förbättra produktvalidering, utvidga vår marknadsnärvaro och befästa vår ställning i branschen.”

Capitainer säkrar 30 miljoner kronor från We Venture Capital för expansion och innovation inom självprovtagning”Vi är mycket imponerade av produktens prestanda och de framsteg Capitainers team har gjort under de senaste åren. Produktportföljen är banbrytande och innovativ och uppvisar mycket övertygande data. Vi ser fram emot att stödja Capitainer på deras framtida resa”, säger Louise Warme, chef för We Venture Capital.

Investeringen från We Venture Capital markerar början på en investeringsrelation. Capitainer ser fram emot stödet och samarbetet med We Venture Capital-teamet.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>