Ny teknologi förbättrar vardagen
Hem MEDICINTEKNIK Ny teknologi förbättrar vardagen

Ny teknologi förbättrar vardagen

Publicerat av: Redaktionen

Ronneby kommun tar ett innovativt steg framåt för att förbättra omsorgen genom införande av läkemedelsautomater.

Denna nya service är utformad för att säkerställa att personer som får hjälp från kommunens vård- och omsorgsförvaltning får sina mediciner på ett effektivt och patientsäkert sätt.

Automaten, som placeras på ett lättillgängligt ställe för användarna, är designad för att vara användarvänlig.

Den informerar användaren när det är dags att ta medicinen och med ett enkelt knapptryck levereras rätt dos direkt. Om medicinen inte tas inom en fastställd tid, skickas ett larm automatiskt till hemtjänstens personal, vilket ökar säkerheten och tryggheten för både användare och deras familjer.

Ny teknologi förbättrar vardagen

Det kostar inte vårdtagaren något extra och en av de stora fördelarna med läkemedelsautomaten är att den möjliggör en mer flexibel vardag.

– Många stiger upp tidigt för att vara redo när hemtjänsten kommer för att ge morgonmedicinen. De som har en automat kan nu sova tills det är dags att ta sin medicin och kan sedan fortsätta vila om de så önskar. Automaterna bidrar till en ökad känsla av självständighet och välbefinnande, säger Pernilla Haraldsson, IKT-strateg på vård- och omsorgsförvaltningen.

Ronneby kommun är engagerad i att kontinuerligt utveckla och förbättra de tjänster som erbjuds till dess invånare. Fem automater är nu utplacerade hos vårdtagare och ytterligare fem ska placeras ut inom kort.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>