EU-organisationer beställer ytterligare enheter för säker kommunikation
Hem TEKNIKSECTRA EU-organisationer beställer ytterligare enheter för säker kommunikation

EU-organisationer beställer ytterligare enheter för säker kommunikation

Publicerat av: Redaktionen

Det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) har mottagit beställningar från EU-organisationer, däribland från tre nya EU-medlemsstater.

Bland dessa beställningar ingår enheter av Sectras godkända mobilkrypteringssystem samt förlängningar av befintliga supportavtal gällande samma system.

EU-organisationer beställer ytterligare enheter för säker kommunikation

Lösningen säkerställer att användarna på ett säkert och effektivt sätt kan överföra säkerhetsklassificerad information – information som, om den faller i orätta händer, allvarligt kan skada säkerheten för en nation eller dess allierade.

– Vi ser fram emot att fortsätta att bistå EU-organisationerna i skyddet av deras informationsutbyten. Detta bekräftar återigen att Sectra har fått förtroendeuppdraget att leverera krypteringssystem med hög säkerhet till ett antal EU-organisationer, medlemsstater och liknande multilaterala organisationer, säger Magnus Skogberg, vd för Sectra Communications.

Sectras lösning är en kvantdatorsäker kommunikationslösning som har godkänts av nationella säkerhetsmyndigheter, EU och Nato.  Lösningen möjliggör att användaren kan dela säkerhetsklassificerad information genom krypterat tal, textmeddelanden och dataöverföring. Lösningen ger hög tillgänglighet eftersom den kan använda en rad olika IP-nätverk, till exempel satellitbaserade, fasta och mobila nätverk, för alla typer av kommunikation.

Avtalen gällande Sectras mobilkrypteringssystem och de förlängda supportavtalen signerades under det tredje kvartalet av Sectras räkenskapsår 2023/2024.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>