CGM lanserar CGM NLLview i TakeCare
Hem NYHETERE-HÄLSA CGM lanserar CGM NLLview i TakeCare

CGM lanserar CGM NLLview i TakeCare

Publicerat av: Redaktionen

CompuGroup Medical (CGM) tar ännu ett steg mot att förbättra patientsäkerheten och effektivisera läkemedelshantering genom att lansera webbapplikationen CGM NLLview.

Applikationen är integrerad i vårdinformationssystemet TakeCare.

Detta gör TakeCare till det första vårdinformationssystemet på marknaden som kan ge användarna möjlighet att aktivt identifiera och åtgärda eventuella diskrepanser mellan förskrivningar i Nationella Läkemedelslistan (NLL), och patientens ordinationer i TakeCare.

Genom att underlätta överföring av förskrivningar i NLL till ordinationer i TakeCare, där motsvarande ordination saknas, effektiviserar CGM NLLview läkemedelshanteringen och bidrar till ökad patientsäkerhet.

Helinä Soras, Produktägare för TakeCare, betonar vikten av att kunna jämföra och matcha väsentlig information mellan ordinationer och förskrivningar: ”Ordinationer och förskrivningar består av olika slags informationsmängder, och vi har lyckats hitta ett sätt att mappa väsentlig information mellan dessa. Detta möjliggör nu att vi i TakeCare kan informera om en skillnad uppstår mellan ordinationer och förskrivningar, vilket i sin tur hjälper användaren att hålla patientens läkemedelslista uppdaterad med information från förskrivningar i NLL.”

CGM lanserar CGM NLLview i TakeCareCGM NLLview är ett betydande steg framåt för att förbättra läkemedelshanteringen inom vården och ökar patientsäkerheten. Genom att möjliggöra jämförelse och integration av förskrivningar i NLL med ordinationer i TakeCare, ger CGM NLLview vårdpersonalen värdefull information och verktyg för att säkerställa korrekt läkemedelsbehandling för patienterna.

Bakgrundsinformation

TakeCare med webbapplikationen CGM NLLview är ett av de första vårdinformationssystemen på marknaden som erhållit godkännande av E-hälsomyndigheten för läsåtkomst till Nationella läkemedelslistan. Tjänsten i TakeCare ska användas inom Region Stockholm och Gotland.

Lagen om Nationella läkemedelslistan antogs av riksdagen 2018 med syfte att öka patientsäkerheten genom att ge en samlad översikt av patientens samtliga förskrivna och uthämtade läkemedel från vården och apoteken, oavsett var eller i vilket system läkemedlen förskrivits eller hämtats ut.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>