Life Science och tech – en kärleksaffär
Hem NYHETERE-HÄLSA Life Science och tech – en kärleksaffär

Life Science och tech – en kärleksaffär

Publicerat av: Redaktionen

Sektorkonvergens, eller samverkan mellan olika branscher, är ett begrepp som blir alltmer framträdande inom fler utvecklingsområden.

Genom att olika branscher närmar sig varandra öppnas spännande möjligheter för etablerade storföretag, pigga entreprenörer och organisationer som är öppna för innovativa arbetssätt.

Life Science och tech – en kärleksaffär

Ett exempel är det lyckosamma ”giftermålet” mellan branscherna Life science och Tech.

– Göteborgsregionen är väl positionerat för detta med en stark tradition av samverkan mellan företag, akademi och offentlig sektor, säger Kent Jellmund, etableringsrådgivare på Business Region Göteborg. Dessutom har vi ett flertal aktiva och framträdande företag inom life science och tech, då särskilt fordonsindustrin. Det är denna kombination som gör Göteborg till en idealisk plats för just sektorkonvergens och nya innovativa lösningar.

Vitalis – sektorkonvergens i en mässa

Göteborg är värd för Vitalis Nordens ledande konferens och utställning inom eHälsa och framtidens vård och omsorg. Vitalis samlar representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri.

Business Region Göteborg är på plats för att nätverka och underlätta nya samarbeten och etableringar som platsar i Göteborgsregionen. Stort fokus är såklart på att tydliggöra Göteborgsregionens styrkor inom just forskning och utveckling men även den starka positionen inom tech och life science.

Under onsdagen den 15 maj på Vitalis finns möjlighet att lyssna på ett panelsamtal om hur life science och mobilitet tillsammans skapar säkrare fordon, stadsmiljöer och en förhöjd livskvalitet. Det är Volvo Cars och Astra Zeneca som tillsammans med Business Region Göteborg berättar om de samarbeten de har genom att ny teknik möter Life Science i fordon och mobilitetslösningar. Samtalet hålls på den nya Innovation Arena, en utmärkt mötesplats för investerare, startups, och innovatöre

Är du på plats, så passa på att boka in ett möte med våra medarbetare, eller varför inte föreviga dagen med ett ”insta-moment” i vår Gothenburg-monter!

Konjunkturseminariet – en extra bonus under Vitalis

Business Region Göteborg arrangerar Konjunkturseminarium två gånger per år. I vår, i samband med Vitalis, bjuder vi in intresserade till seminariumet på Svenska Mässan den 16 maj. Efter föreläsning och samtal med den inbjudna gästen, en framstående företagsledare inom life science, har du möjlighet att besöka Vitalis utställningsyta.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>