Fluicell utökar kapaciteten hos plattformen Nexocyte inom hjärtvävnadsscreening
Hem TEKNIK Fluicell utökar kapaciteten hos plattformen Nexocyte inom hjärtvävnadsscreening

Fluicell utökar kapaciteten hos plattformen Nexocyte inom hjärtvävnadsscreening

Publicerat av: Redaktionen

Fluicell AB (publ) (”Fluicell” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget genomfört kapacitetsförstärkningar av plattformen Nexocyte som möjliggör tillämpningar med s.k. microelectrode arrays (MEA).

Tekniken utgör en viktig standardmetod inom läkemedelsutveckling och kapacitetsförstärkningen innebär en utökning av Fluicells möjlighet att leverera vävnadsbaserade lösningar inom bland annat hjärt- och nervcellsscreening.

VD Carolina Trkulja kommenterar:

Fluicell utökar kapaciteten hos plattformen Nexocyte inom hjärtvävnadsscreening”Microelectrode arrays är en nyckelteknik inom tidig läkemedelsutveckling bland världens ledande läkemedelsbolag. Att vi kan kombinera MEA-tekniken med våra Nexocyte-vävnader är ett stort framsteg både för plattformen som sådan och för Fluicells förmåga att leverera kraftfulla lösningar inom läkemedelsscreening. Kombinationen av våra detaljerade humana vävnader och den mätprecision som MEA-tekniken medför utgör ett utvecklingssprång inom teknik för läkemedelsscreening vilket innebär att vi stärker Fluicells ställning på marknaden ytterligare, inte minst på det viktiga området hjärtsäkerhet och hjärt-kärlsjukdomar.”

MEA är en teknik som gör det möjligt att med hög precision mäta aktivitet hos bland annat hjärt- och nervceller. Tekniken används i stor utsträckning inom läkemedelsutveckling för att studera läkemedelseffekt och utgör ett viktigt arbetsflöde inom discoveryfas hos många läkemedelsbolag, bland annat för att utvärdera om läkemedel orsakar arytmi, en vanlig orsak till hjärttoxicitet. Fluicell meddelar idag att Bolaget säkerställt att vävnader skapade med plattformen Nexocyte har kapaciteten att generera mänsklig vävnad på ytor anpassade för MEA-teknik och att denna teknik kan användas för att framgångsrikt studera läkemedelseffekter på de bioprintade vävnaderna. Sammankopplingen av Fluicells kapacitet att generera detaljerade vävnader med MEA-teknikens analysmöjligheter kan möjliggöra en djupare förståelse av bland annat hjärtvävnaders funktion, vilket i sin tur kan bana väg för nya eller förbättrade terapier.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>