Getinge donerar livräddande medicinteknisk utrustning till Ukraina
Hem MEDICINTEKNIK Getinge donerar livräddande medicinteknisk utrustning till Ukraina

Getinge donerar livräddande medicinteknisk utrustning till Ukraina

Publicerat av: Redaktionen

I en tid då medicinsk hjälp är kritisk, donerar Getinge omfattande medicinteknisk utrustning till Ukraina.

Donationen, som sker i samarbete med Ministry of Health Ukraine, inkluderar ett större antal anestesimaskiner och ventilatorer, med syfte att direkt förbättra hälso- och sjukvården och öka landets motståndskraft mot krigets utmaningar.

Utrustningen, som tidigare varit i drift vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och ställts av i samband med uppgradering, representerar avancerad teknik inom anestesi och ventilationsstöd.

Getinge har återställt och kompletterat den till toppskick för att säkerställa att anestesimaskinerna och ventilatorerna kan fortsätta ha en direkt inverkan på livskvaliteten för patienter och bidra till högkvalitativ vård under många år framöver.

– Ett effektivt hälso- och sjukvårdssystem är avgörande för Ukrainas framtid och stabilitet. Genom möjligheten att återanvända och uppgradera utrustningen, kan vi säkerställa produkternas hållbarhet och bidra till att rädda liv i ett krigsdrabbat Ukraina. Detta inkluderar direkt humanitärt stöd till områden där produkter behövs som mest, och till en mer långsiktig återuppbyggnad av det ukrainska hälso- och sjukvårdssystemet där människor kämpar för sin hälsa och hopp om framtiden, säger Mattias Perjos, VD och koncernchef på Getinge.

Donationen görs i samarbete med Ministry of Health Ukraine.

– Internationellt stöd och partnerskap hjälper till att hålla vårt hälso- och sjukvårdssystem motståndskraftigt, särskilt under ett pågående fullskaligt krig. Varje dag möter vi nya utmaningar som kräver snabba och effektiva lösningar. Under denna tid har Ryssland skadat 1535 sjukvårdsanläggningar och totalförstört ytterligare 201 anläggningar. Det rör sig om polikliniker, sjukhus, förlossningssjukhus mm. Att säkerställa tillgång till medicinsk vård trots alla fiendens attacker är en prioritet för oss. Jag är tacksam till alla som hjälper oss med detta – regeringar, privata företag och internationella organisationer. Er hjälp är oerhört viktigt för Ukraina. Det gör att våra läkare kan fortsätta jobba och rädda liv, säger Viktor Liashko, Minister of Health of Ukraine.

Med stöd av den svenska ambassaden i Kiev och den ukrainska ambassaden i Stockholm, har Getinge och Ministry of Health Ukraine kunna navigera genom logistiska och administrativa utmaningar för att säkerställa att donationen gör störst möjliga nytta.

Getinge donerar livräddande medicinteknisk utrustning till Ukraina– Hälso- och sjukvårdssystemet är avgörande för att säkerställa Ukrainas motståndskraft. Denna donation är ett exempel på hur företag, myndigheter och länder kan samarbeta för att göra skillnad där det finns akuta behov, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

Getinge förbereder i detta nu donationen för transport till Ukraina. Samtidigt kommer representanter från myndigheter besöka Getinges kontor i Solna för att stötta initiativet.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>