Gradientech slutför framgångsrika pre-kliniska studier i USA
Hem NYHETERFORSKNING Gradientech slutför framgångsrika pre-kliniska studier i USA

Gradientech slutför framgångsrika pre-kliniska studier i USA

Publicerat av: Redaktionen

Diagnostikföretaget Gradientech AB (publ) meddelar idag att man har slutfört sina prekliniska studier av QuickMIC-systemet i USA med framgångsrika resultat.

Gradientech slutför framgångsrika pre-kliniska studier i USADen prekliniska testningen av QuickMIC-systemet har omfattat cirka 100 kliniska patientprover och genomfördes på två välrenommerade kliniska sjukhuslaboratorier i USA.

Utvärderingen av Gradientechs diagnostiksystem för ultrasnabb antibiotikaresistenstestning (AST) visade på utmärkt prestanda och ser lovande ut inför den kommande regulatoriska FDA-studien. Resultaten från den pre-kliniska testningen i USA kommer att presenteras på ledande mikrobiologikonferenser under nästa år.

”Det är väldigt glädjande att vi nu har slutfört pre-kliniska studier av QuickMIC i USA och fått resultat med lika utmärkta kliniska prestandadata som vi fick i våra europeiska kliniska studier inför systemets CE-märkning. Detta bådar gott för Gradientech och möjligheten att verka på den amerikanska marknaden”, säger Marc van Nuenen, VP Business Development US på Gradientech.

”Mitt team har nyligen samarbetat med Gradientech i en forskningsstudie för att utvärderat deras nya teknologi som gör det möjligt att rapportera MIC-värden (Minimum Inhibitory Concentration) från positiv blododling inom 4 timmar. Resultaten från studien är lovande och visar på hög överensstämmelse med resultat från traditionell AST från bakterieisolat. Snabb AST är ett extremt spännande område med potential att förbättra patientvården; ett resultat inom 4 timmar från detekterad bakterietillväxt i blodet skulle avsevärt korta tiden från infektion till resultat för att guida optimal behandling.  Vi ser fram emot fler samarbeten och att följa hur systemet presterar vid ännu större multi-siteutvärderingar med ett ännu större antal prover,” säger Matthew Faron, läkare och biträdande professor i patologi vid Medical College of Wisconsin (MCW), Milwaukee.

QuickMIC-systemet och dess gram-negativa panel är CE märkta och kommersiellt tillgängliga i Europa men ännu inte tillgängliga för försäljning i USA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>