Medtech4Health möjliggör fler finansierade projekt från utlysningen ”Samverkansprojekt för bättre hälsa”
Hem NYHETERE-HÄLSA Medtech4Health möjliggör fler finansierade projekt från utlysningen ”Samverkansprojekt för bättre hälsa”

Medtech4Health möjliggör fler finansierade projekt från utlysningen ”Samverkansprojekt för bättre hälsa”

Publicerat av: Redaktionen

Nu går Medtech4Health in och finansierar ett av de nya innovationsprojekten från utlysningen ”Samverkansprojekt för bättre hälsa” som drivits av Swelife och Vinnova.

– Det känns verkligen roligt att kunna möjliggöra att ytterligare kvalitativa medicintekniska projekt kan genomföras och skapa patientnytta. Gynius projekt med fokus på AI kommer skapa både ny kunskap och bättre förutsättningar för spridning av etablerade metoder, säger Lena Strömberg, programdirektör på Medtech4Health.

Sökandeprocessen har varit tuff, totalt sökte 86 välkvalificerade och spännande projekt vilket lett till att Medtech4Health och Vinnova går in och finansierar flera extraprojekt utöver tidigare beslutad utlysningsbudget. Totalt 14 utvecklande projekt bidrar till att stärka svensk life science. Stort GRATTIS till alla!

– Samverkansprojekt för bättre hälsa är en utlysning som återkommit under flera år, och det återspeglas tydligt i den höga kvaliteten på de ansökningar vi får in. Jag är särskilt glad att se att det finns drivkrafter i ekosystemet för att öka innovationssamverkan mellan näringsliv, akademi och hälso- och sjukvård. Det är något Vinnova har verkat för under en lång tid och vill fortsätta stimulera även i framtiden, säger Anders Brinne områdesledare Hållbar precisionshälsa, Vinnova.

Medtech4Health möjliggör fler finansierade projekt från utlysningen ”Samverkansprojekt för bättre hälsa”Syftet med utlysningen ”Samverkansprojekt för bättre hälsa” är att hjälpa Sverige att förbli världsledande inom exempelvis diagnostik, läkemedel och medicinteknik. Målet är att främja förnyelse och innovation för en mer värdeskapande hälso- och sjukvård samt öka tillväxten inom life science-sektorn i Sverige med det långsiktiga målet att ge Sverige internationell konkurrenskraft, främja svensk innovation och skapa högre patientnytta inom den svenska hälso- och sjukvården.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>