Getinge introducerar Poladus 150 – ny innovation inom lågtemperatursterilisering
Hem MEDICINTEKNIK Getinge introducerar Poladus 150 – ny innovation inom lågtemperatursterilisering

Getinge introducerar Poladus 150 – ny innovation inom lågtemperatursterilisering

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Getinge sin senaste innovation inom lågtemperatursterilisering, designad för värmekänsliga kirurgiska instrument – Poladus 150.

Utrustad med avancerad barriärteknik mot korskontaminering spelar Poladus 150 en avgörande roll i att förebygga vårdrelaterade infektioner.

Getinges nya lågtemperaturautoklav med förångad väteperoxid (VH2O2), Poladus 150, verkar vid en skonsam temperatur upp till 55°C, vilket säkerställer att instrument utan lumen, flexibla lumen och rigida lumen är redo för nästa operation.

”Denna lansering är en betydande milstolpe för vår verksamhet inom sterilgodshantering. Poladus 150 förverkligar vår ambition att vara en ledande aktör inom VH2O2-lågtemperatursterilisering, vilket är ett av de mest dynamiska segmenten, i och med utvecklingen av alltmer avancerade endoskopiska och robotiska ingrepp. Denna produktlansering är ett utmärkt tillskott till vår portfölj för steriltekniska avdelningar,” säger Stéphane Le Roy, President Surgical Workflows på Getinge.

Getinge introducerar Poladus 150 – ny innovation inom lågtemperatursteriliseringLanseringen innebär framsteg inom området och för med sig en rad fördelar som sätter nya standarder inom sterilgodshantering.

”Poladus 150 erbjuder konkurrenskraftiga steriliseringskrav och kapacitet, vilket säkerställer ett säkert och effektivt sätt att omprocessera både flexibla och rigida instrument som används vid endoskopi och kirurgiska ingrepp,” säger Sophia Brüggemann, Produktchef på Getinge.

Autoklavens innovativa design med barriär mot korskontaminering säkerställer separata luftflöden i olika zoner, vilket förhindrar spridning av skadliga bakterier och virus. Det i sin tur hjälper till att förebygga vårdrelaterade infektioner som utgör en betydande risk för patienter och kan resultera i allvarliga komplikationer och förlängda sjukhusvistelser.

”Vi har prioriterat operatörens välmående och effektivitet med funktioner som en bekväm inlastningshöjd, automatiserad flasklucka, fotsensor för handsfree-drift och en RFID-läsare för smidig identifiering av användare,” förklarar Sophia.

Getinges Poladus 150 är designad för att vara en högpresterande maskin som säkerställer ett smidigt arbetsflöde på sjukhus. Dess snabba förvärmningstid, stora kammarkapacitet och dimensioner är anpassade för att möta de höga kraven inom steriltekniska miljöer.

”Med Poladus 150 erbjuder vi hög genomströmning utan att kompromissa med kvalitet eller säkerhet, vilket ser till att sjukhus kan hålla jämna steg med sina steriliseringsbehov,” tillägger Sophia.

Digital uppkoppling och spårbarhet av kirurgiska instrument är också några av produktens fördelar. Poladus 150 ansluter till FleetView, ett verktyg för livscykelhantering av enheter, samt till T-DOC, Getinges mjukvara för sterilgodshantering. Denna integration strömlinjeformar sjukhusens enhetshantering och möjliggör enkel instrumentspårning.

Getinge kommer att erbjuda ett brett utbud av förbrukningsvaror inom lågtemperatursterilisering för att komplettera Poladus 150. Det inkluderar H2O2-sterilant, biologiska och kemiska indikatorer, VH2O2-tejp, samt Tyvek-rullar och -påsar. Förbrukningsvarorna är designade för att leverera säkert och smidigt arbetsflöde.

Sophia betonar det holistiska tillvägagångssättet för Poladus 150:

”Vi introducerar ett omfattande ekosystem inom sterilisering som förbättrar arbetsflödet och säkerheten för vårdgivare över hela världen.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>