Implanticas RefluxStop-procedur nu tillgänglig i Norge
Hem MEDICINTEKNIK Implanticas RefluxStop-procedur nu tillgänglig i Norge

Implanticas RefluxStop-procedur nu tillgänglig i Norge

Publicerat av: Redaktionen

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar att RefluxStop-proceduren nu är tillgänglig på Akershus universitetssjukhus i Norge.

Tidigare denna månad utfördes RefluxStop-proceduren, en ny banbrytande kirurgisk behandling för GERD, på fem patienter av Dr Robin Gaupset och Dr Lars Eftang vid Akershus universitetssjukhus i Oslo.

Dr Gaupset säger, ”Vi tror att RefluxStop har potential att erbjuda en överlägsen kirurgisk behandling mot GERD/reflux, med färre biverkningar jämfört med nuvarande alternativ.

RefluxStop behandlar sura uppstötningar utan att omsluta matpassagen. Vi ser fram emot att utvärdera långtidseffekten i den norska registerstudien som är en del av den bredare pan-europeiska studien.”

Dr Eftang säger, ”RefluxStop kan göra en kirurgisk behandling för GERD tillgänglig för patienter som inte tidigare övervägts för operation. Många refluxpatienter tar för närvarande mycket stora doser av syrahämmande mediciner, potentiellt under resten av livet, vilket vi ser som ganska problematiskt. Vi hoppas att RefluxStop kan erbjuda dessa patienter en överlägsen kirurgisk lösning utan de biverkningar som för närvarande är förknippade med anti-refluxkirurgi. Det är spännande att vara det första centret i Norge som erbjuder denna nya behandling med potential att hjälpa patienter som kan ha gett upp hoppet om att hitta lindring för smärtsamma GERD-symtom.”

Implanticas RefluxStop-procedur nu tillgänglig i NorgeImplanticas grundare och vd, Dr. Peter Forsell, tillägger, ”Vi är hedrade över att arbeta med Dr. Gaupset och Dr. Eftang och gratulerar dem till deras första RefluxStop-procedurer i Norge. Det är avgörande att erbjuda innovativa behandlingsalternativ för patienter som kämpar med svår GERD, eftersom 40% av patienterna inte svarar på PPI ¹, den vanligaste medicin som skrivs ut mot GERD. Tack vare Dr Gaupset och Dr Eftang kan patienter i Norge nu få tillgång till denna innovativa behandling som redan har utförts framgångsrikt på mer än 650 patienter över hela Europa.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>